Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Δεν θα νικήσουν οι αντάρτες στη Συρία, λέει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Rebel fighters in the Umayyad mosque, Damascus (14 Oct)
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγέντ Χασάν Νασράλα δήλωσε σήμερα ότι οι αντάρτες στη Συρία δεν μπορούν να εξέλθουν νικητές από τις συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και 21 μήνες. Ο Νασράλα, στενός σύμμαχος του προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ, είπε: "Η κατάσταση στη Συρία περιπλέκεται (αλλά) όποιος νομίζει ότι η ένοπλη αντιπολίτευση μπορεί να διευθετήσει την κατάσταση σφάλλει πολύ, πάρα πολύ". Οι σύροι αντάρτες κατηγορούν τη σιιτική οργάνωση ότι στέλνει μαχητές στη Συρία για να βοηθήσουν τον 'Ασαντ, ο οποίος επιδιώκει να καταστείλει την
εξέγερση εναντίον του, αλλά η Χεζμπολάχ αρνείται την κατηγορία.
Την ίδια ώρα, οι σύροι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν ένα κτίριο του πεζικού κοντά στο Χαλέπι ύστερα από πέντε μέρες μαχών με τις δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο. Ένας διοικητής της Ισλαμιστικής Ταξιαρχίας Τόχιντ δήλωσε ότι οι άνδρες του συνέβαλαν στην κατάληψη του κτιρίου χθες Σάββατο. "Τουλάχιστον 100 στρατιώτες συνελήφθησαν όμηροι και 150 αποφάσισαν να έρθουν μαζί μας. Οι στρατιώτες ήταν όλοι πεινασμένοι εξαιτίας της πολιορκίας", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι--ανάμεσά τους τρία παιδιά--σκοτώθηκαν όταν κυβερνητικά βομβαρδιστικά εξαπέλυσαν επίθεση κατά της πόλης αλ Σαφίρα στο νοτιοανατολικό Χαλέπι.
http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου