Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ομπάμα μπροστά από Μέρκελ και… Πούτιν


Barack-Obama-Angela-Merkel
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στην κορυφή της ετήσιας λίστας του περιοδικού “Forbes” με τους ηγέτες οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.
Ο πλανητάρχης ενισχύθηκε και από την επανεκλογή του στην αναμέτρηση της 6ης Νοεμβρίου με αντίπαλο τον Μιτ Ρόμνεϊ για τον Λευκό Οίκο, που του επιτρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα και τις ιδέες του, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, επηρεάζοντας καθοριστικά τις ισορροπίες αλλά και τις εξελίξεις στον πλανήτη.
Στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία
προσπέρασε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβεβαιώνοντας ότι οι ισχυροί του πλανήτη δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι το “μεγάλο αφεντικό”, εκτός ΗΠΑ. Ο “τσάρος” από την πλευρά του, ήταν 2ος το 2011.
Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας του περιοδικού “Forbes” μπορεί κανείς να συναντήσει ακόμη τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, τον ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας Πάπα Βενέδικτο 16ο, καθώς και τους δυο μεγαλύτερους κεντρικούς τραπεζίτες του πλανήτη, τον Μπεν Μπερνάνκι της Fed και τον Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ.
Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώνεται με τον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας, της ηγέτιδος δύναμης του αραβικού κόσμου, τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον νέο ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Ξι Τζινπινγκ.
Όπως συνέβη και με τη λίστα του 2011, ο νεώτερος που κατάφερε να αναρριχηθεί ψηλά είναι ο 28χρονος ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ωστόσο κατρακύλησε από την 9η θέση πέρσι στην 25η φέτος, μια μπροστά από τον μεγιστάνα του Τύπου Ρούμπερτ Μέρντοκ, ο οποίος βρίσκεται στην 26η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου