Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

"Ξεπαγώνουν" επενδυτικά σχέδια στις υδατοκαλλιέργειες και τα αλιευτικά προϊόντα


Αρχίζει τις επόμενες ημέρες κι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του νέου έτους, η αξιολόγηση 188 επενδυτικών προτάσεων στους τομείς των υδατοκαλλιεργειών και της μεταποίησης & εμπορίας αλιευτικών προϊόντων, συνολικού προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 (ΕΠΑΛ), στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών έχουν υποβληθεί 120 αιτήματα για τη χρηματοδότηση επενδυτικών
σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού 79,825 εκατ. ευρώ και στον κλάδο μεταποίησης & εμπορίας αλιευτικών προϊόντων 68 αιτήματα, συνολικού προϋπολογισμού 59,67 εκατ. ευρώ. Η προβλεπόμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται αθροιστικά στα 54,68 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχώρησε στη σύσταση επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου του τομέα των υδατοκαλλιεργειών. Ο στόχος είναι να αναβαθμιστεί ο κλάδος, με την ενίσχυση της έρευνας και της τεχνολογίας και φυσικά την προώθηση προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.

ΑΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου