Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η Μόσχα καταδικάζει την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου


Η Μόσχα καταδίκασε σήμερα την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου εκφράζοντας τη  "βαθιά λύπη" της και λέγοντας ότι η απομονωμένη αυτή χώρα της κορεατικής χερσονήσου παραβίασε την απόφαση 1874 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγορεύει τη χρήση βαλλιστικής τεχνολογίας για στρατιωτική ή μη στρατιωτική χρήση από την Πιονγκγιάνγκ.
"Η νέα δοκιμή πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, παρά τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας, προκαλεί βαθιά
λύπη", τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
"Η πρωτοβουλία της Βόρειας Κορέας για την εκτόξευση αυτή δεν θα συμβάλει στη σταθερότητα και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην κατάσταση στην περιοχή", εκτιμά η Μόσχα καλώντας την Πιονγκγιάνγκ να μην πραγματοποιήσει άλλες δοκιμές. Η ενέργεια αυτή καθιστά "πολύ πιο δύσκολες" τις διεθνείς συνομιλίες για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα, επισημαίνει η Μόσχα ζητώντας από τις άλλες χώρες να απόσχουν από ενέργειες που μπορεί να κλιμακώσουν την ένταση.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι παρακολούθησε την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου κατά μήκος της νότιας πορείας που ακολούθησε από τη βορειοκορεατική χερσόνησο, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο του στρατού Interfax-AVN.

Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου