Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και τέσσερις μήνες έπεσαν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων



Οι αποδόσεις των γερμανικών διετών ομολόγων έπεσαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και τέσσερις μήνες μετά τις εκτιμήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκιά της, οι οποίες ενισχύθηκαν από τις απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη το ερχόμενο έτος της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) προχώρησε νωρίτερα σήμερα σε δυσμενή αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το ερχόμενο έτος, ανακοινώνοντας ότι θα ανέλθει σε 0,4%, ενώ τον Ιούνιο προέβλεπε ότι η ανάπτυξη θα ανερχόταν το προσεχές έτος σε 1,6%.

Παράλληλα, και η ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2013 και ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η τράπεζα συζητάει το ενδεχόμενο να ορίσει αρνητικά επιτόκια για τις καταθέσεις άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων σε αυτήν.

Ορισμένες χρηματαγορές αντέδρασαν αρνητικά σε μια ένδειξη ότι οι επενδυτές βλέπουν τώρα πιο πιθανή απ' ό,τι προηγουμένως μια μείωση των επιτοκίων των καταθέσεων.

Οι αποδόσεις των διετών γερμανικών ομολόγων έπεσαν στο -0,084%, το οποίο είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο φτάνουν από τον Αύγουστο και σημαίνει ότι οι επενδυτές που αγοράζουν τα ομόλογα πληρώνουν για το προνόμιο να τοποθετούν τα χρήματά τους σε ένα ασφαλές καταφύγιο.
 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου