Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Α. Μανιτάκης: Η καθιέρωση της κινητικότητας στο Δημόσιο θα είναι πάγια


«Η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων θα λειτουργήσει ως μία πάγια, λειτουργική πρακτική για το σύνολο της δημόσιας διοίκησης», τόνισε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, παρεμβαίνοντας σε εκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης- Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) με θέμα «Το ανθρώπινο δυναμικό της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης: διαχείριση-
κινητικότητα-επιμόρφωση».

Όπως ανέφερε ο κ. Μανιτάκης, «το πρόγραμμα κινητικότητας συνιστά έναν από τους κεντρικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού αναφορικά με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού», ενώ προσέθεσε ότι η κινητικότητα των υπαλλήλων στο Δημόσιο θα ξεκινήσει εντός του 2013. Επισήμανε δε ότι «η καθιέρωση και η εφαρμογή της κινητικότητας αποσκοπεί πρωτίστως στο να εξασφαλίσει την ενεργοποίηση του καταλληλότερου λειτουργού στην καταλληλότερη θέση».

 Σημείωσε δε ότι «ο σύγχρονος κρατικός υπάλληλος καλείται να υπηρετεί τον λαό και τους πολίτες, να υπηρετεί ένα κράτος που πρέπει να καταστεί επιτέλους πολιτικά ουδέτερο, ακομμάτιστο και απρόσβλητο από πελατειακές σχέσεις, αλλά και να υπηρετεί πρωτίστως το συμφέρον της υπηρεσίας».
 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου