Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Αλμα προς τα πίσω από τον Βενιζέλο!



Διαβάζοντας κανείς τον κατάλογο της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ θα εντοπίσει το πολλαπλό άγχος του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και αυτό γιατί ο κ. Βενιζέλος κινήθηκε σε τρία επίπεδα:
1. Να βάλει φρένο σε όσους σκέπτονταν να μετακινηθούν προς το κόμμα Λοβέρδου.
2. Να δείξει την εικόνα ότι όσο ΠΑΣΟΚ έχει απομείνει είναι «μαζί».
3. Να εντάξει ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο σύστημα.

Με βάση τα παραπάνω δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των ισορροπιών ένα δυσλειτουργικό σώμα, στο οποίο περιλαμβάνονται 76 άτομα, μεταξύ των οποίων όλοι οι βουλευτές, τα μέλη της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας, οι γραμματείς τομέων και ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για στελέχη με αντίρροπες θέσεις, που αργά ή γρήγορα θα γίνουν
συγκρουσιακές και θα κάνουν ακόμη δυσκολότερη την πορεία προς το συνέδριο. Οι ομάδες καθιστούν πολύ δύσκολο το εγχείρημα της απόλυτης συνεννόησης και της πραγματικής οργάνωσης του κόμματος στον δρόμο προς το συνέδριό του τον Φεβρουάριο.

Στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ έβαλε πρόσωπα που είναι τακτικοί συνομιλητές του Ανδρέα Λοβέρδου, όπως ο Χρήστος Αηδόνης, ο Λ. Κατσικαρέλης και η Αθηνά Δρέττα, αλλά και άλλους, που έχουν από καιρό απομακρυνθεί από τα δρώμενα στο εσωτερικό του κόμματος, πλην όμως αποτελούν ιστορικά στελέχη του, όπως ο Δημήτρης Ρέππας, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κ.ά.

Παρόντες θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης αλλά και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και ο Χρήστος Βερελής.

Η ΚΟΕΣ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά σήμερα στις 12 το μεσημέρι, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τρία θέματα στην ατζέντα:

- Τον πολιτικό προγραμματισμό των προσυνεδριακών διαδικασιών,
- Τα κείμενα του προσυνεδριακού διαλόγου και τις ομάδες δουλειάς,
-Την ολοκλήρωση της διαδικασίας περιφερειακών, νομαρχιακών και δημαρχιακών οργανωτικών επιτροπών συνεδρίου.

Τέλος, χθες ο τέως βουλευτής Α' Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος είχε διαγραφεί από τον κ. Παπανδρέου γιατί καταψήφισε διατάξεις της δανειακής σύμβασης, αναλαμβάνει γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου