Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ: Πριν τον Ιούνιο τα βιβλία στα σχολεία για το Σχ. Έτος 2013-14

Εχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προεγκρίσεων από το υπουργείο Παιδείας και το ΙΤΥΕ –Διόφαντος έχει ήδη προκηρύξει τους δημόσιους διεθνείς διαγωνισμούς για τα σχολικά βιβλία της επόμενης χρονιάς 2013-2014, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να υλοποιηθεί ο στόχος της παράδοσης των σχολικών βιβλίων πριν το κλείσιμο των σχολείων τον Ιούνιο του 2013.
Αυτό ανακοινώθηκε από τον ΔΙΟΦΑΝΤΟ , ενώ για την παραγωγή και παράδοση των σχολικών βιβλίων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς δόθηκαν τα ακόλουθα στοιχεία:
Για το σχολικό έτος 2012-13 παρήχθησαν και διανεμήθηκαν στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, συνολικά 700 τίτλοι βάσει των σχετικών Υπουργικών
Αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας.
Πιο συγκεκριμένα παρήχθησαν:
163 τίτλοι για το δημοτικό
144 τίτλοι για το Γυμνάσιο
123 τίτλοι για το Λύκειο
219 τίτλοι για τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ
51 τίτλοι για μουσουλμάνους μαθητές της Θράκης
Από τους 700 τίτλους, οι 550 αντιστοιχούν σε βιβλία μαθητών και 150 σε βιβλία δασκάλου και καθηγητή. Τα βιβλία δασκάλου και καθηγητή δεν είχαν παραχθεί και διανεμηθεί την προηγούμενη διετία. Παρά το γεγονός ότι το διαθέσιμο χρονικό διάστημα για την παραγωγή των βιβλίων ήταν πολύ μικρό, λόγω των χρονοβόρων διαγωνιστικών διαδικασιών, τα βιβλία παρήχθησαν, συσκευάσθηκαν και διανεμήθηκαν πανελλαδικά σε όλα τα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Καταγράφηκε επίσης το συνολικό απόθεμα βιβλίων, από τον προκάτοχο ΟΕΔΒ, το οποίο αξιοποιήθηκε και απεστάλη επίσης στις Σχολικές Μονάδες.
Αναφορικά με τους 400 περίπου τίτλους που αφορούν τα σχολικά βιβλία της ομογένειας, δεν απαιτήθηκε παραγωγή δεδομένου ότι, παρελήφθησαν τον Απρίλιο 2012 ικανά αποθέματα από τον προκάτοχο ΟΕΔΒ.
Η συσκευασία και διανομή των σχολικών βιβλίων φέτος, βασίσθηκε σε ένα διαφορετικό σύστημα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δυο ουσιώδεις παράμετροι του νέου συστήματος ήσαν:
Η καταγραφή αναγκών σε βιβλία κάθε Σχολικής Μονάδας υπολογίσθηκε από τα στοιχεία της καρτέλας σχολείου (e-Survey)
Τα βιβλία συσκευάσθηκαν ανά Σχολική Μονάδα
Σύμφωνα με τον ΔΙΟΦΑΝΤΟ οι δυο αυτές βελτιώσεις του συστήματος είχαν θετική συνεισφορά στην οργάνωση και την συνεργασία με τις Σχολικές Μονάδες και επιτάχυναν την παράδοση των βιβλίων.

Παρήχθησαν επίσης τα βιβλία ειδικών κατηγοριών (μαθητές με προβλήματα όρασης) και ολοκληρώθηκε η παράδοσή τους στους δικαιούχους.
Λόγω του μεγάλου πλήθους σχολικών μονάδων η επικοινωνία με αυτές βασίσθηκε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Εκδόσεων. Έχει σχεδιαστεί η αναβάθμιση και βελτίωση του ιστότοπου αυτού, ώστε να επεκτείνει τις διαθέσιμες υπηρεσίες του με στόχο να καλύψει αρτιότερα τις ανάγκες πληροφόρησης των Σχολικών Μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου