Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

17 υποτροφίες από το ΙΚΥ σε Ελλάδα και Εξωτερικό για μεταπτυχιακά

Δεκαεπτά υποτροφίες σε Ελλάδα και εξωτερικό προσφέρει το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων), κατόχους μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (ΜΔΕ) για τις ειδικεύσεις που απαιτείται. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μη διαθέτουν επαρκή ίδια οικονομικά μέσα για να προχωρήσουν στη διδακτορική διατριβή. Το πρόγραμμα θα στηριχθεί οικονομικά από τα έσοδα κληροδοτήματος «Νικ. Δ. Χρυσοβέργη». Οι υποτροφίες που αφορούν σπουδές στην Ελλάδα είναι
στις ακόλουθες επιστήμες και αντικείμενα: Επιστήμες Ζωής (Φυσιολογία, Ανατομία, Παθολογική Ανατομική), Θετικές Επιστήμες (Αστρονομία), Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες (Διδακτική των Γλωσσών ως Ξένων ή Δεύτερων, Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Εργου: Θεωρία και Πράξη, Διακυβέρνηση και Πολιτική στην Ανώτατη Εκπαίδευση, Ανθρωπολογία της Παγκοσμιοποίησης και της Μετανάστευσης, Κοινωνιο-Ψυχολογικές Προσεγγίσεις της Συγκίνησης στην Επικοινωνία), Επιστήμες Υλικών (Νανοτεχνολογία), Επιστήμες Τεχνολογίας (Χημεία Τροφίμων) και Επιστήμες Μηχανικού (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Οσον αφορά τις παρεχόμενες υποτροφίες εξωτερικού, αυτές είναι στις εξής επιστήμες και αντικείμενα:
Οι αιτήσεις για τις υποτροφίες υποβάλλονται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου
  • Θετικές Επιστήμες (Πιθανότητες-Στατιστική)
  • Επιστήμες Μηχανικού (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Τεχνολογία Υλικών), και τέλος
  • Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες (Θεωρία και Κριτική της Σύγχρονης Τέχνης, Μουσειολογία).
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του προγράμματος, τη 19η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ξένων γλωσσών, ενώ στις 26 του μηνός θα ακολουθήσει η εξέταση μαθημάτων στις επιστημονικές περιοχές Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Θετικές Επιστήμες, Επιστήμες Τεχνολογίας. Δύο ημέρες αργότερα, 28 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η εξέταση μαθημάτων στις επιστημονικές περιοχές Επιστήμες Ζωής, Επιστήμες Υλικών και Επιστήμες Μηχανικού.
Προθεσμία & πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν στο Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών τις αιτήσεις τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ για πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα http://www.iky.gr/ ή να καλούν στα τηλέφωνα 2103726394, 2103726346 και 2103726395.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΓΕΝΗΣ
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου