Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς λεφτά, χωρίς φάρμακα, χωρίς … ανθρώπους


Αρρώστησα την Πρωτοχρονιά, ημέρα ελπίδας και αισιοδοξίας για κάτι καλύτερο. Είπα να περάσει η μέρα και την επόμενη 2 Ιανουαρίου να πάω στο γιατρό.
Αναζητώντας ιδιώτη γιατρό διαπίστωσα ότι όλοι είχαν… χαθεί γιατί κάνουν διήμερη απεργία.
Έκανα πέτρα την καρδιά και είπα να πάω σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Μπορεί το ΕΣΥ να είναι μισοδιαλυμένο αλλά είναι και το τελευταίο αποκούμπι για τους ασθενείς μη έχοντες που δεν μπορούν να πάνε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο.
Μπαίνω στο νοσοκομείο αφού η πόρτα ήταν ανοικτή αλλά μου λένε ότι αν δεν είναι κάτι σοβαρό δεν μπορούν να με εξυπηρετήσουν. Η αιτία; Δεν υπάρχουν νοσοκομειακοί γιατροί διότι απεργούν μέχρι 5 Ιανουαρίου.

Παρακαλάω μήπως βρεθεί κανένας χριστιανός που είναι στο προσωπικό ασφαλείας να με κοιτάξει. Βρίσκεται ένας κακόμοιρος ειδικευόμενος που του έλαχε η βάρδια ασφαλείας. Με κοιτάει, κάνει τη διάγνωση κουτσά – στραβά, μου γράφει τη συνταγή με τα φάρμακα που πρέπει να πάρω για να γίνω καλά.
Ξεκινώ λοιπόν να πάω στο φαρμακείο να πάρω τα απαραίτητα φάρμακα.
Όμως, σε όλα τα φαρμακεία υπάρχουν λουκέτα και κατεβασμένα ρολά διότι οι φαρμακοποιοί κάνουν διήμερη απεργία καθώς το κράτος τους χρωστά 400 εκατ. ευρώ.
Κοιτάζω τα φαρμακεία που έχουν βάρδια, βρίσκω ένα και μπαίνω με τη συνταγή του γιατρού. Πάω να πληρώσω τη συμμετοχή καθώς το ταμείο μου καλύπτει ένα σημαντικό ποσό (γι’ αυτό άλλωστε πληρώνω τόσες ασφαλιστικές εισφορές).
«Όχι, μου λέει ο φαρμακοποιός. Έχουμε καταγγείλει τις συμβάσεις με όλα τα ταμεία γιατί δεν μας πληρώνουν. Πρέπει να καταβάλεις όλο το ποσό και μετά να πας στο ταμείο σου να πάρει τα λεφτά πίσω».
Παθαίνω σοκ, γιατί μόνο μια ένεση κοστίζει 320 ευρώ. Που θα βρω να τα πληρώσω και μετά να πάω στο ταμείο να στηθών στην ουρά και να πάρω πίσω τα λεφτά μου;
No money, no φάρμακα, μου λέει ο φαρμακοποιός. Κι εγώ ο κακόμοιρος ασθενής παθαίνω εγκεφαλικό μέσα στο φαρμακείο, περιμένω το ΕΚΑΒ που έχει απεργία να με πάει στο νοσοκομείο που απεργεί και ούτω κάθε εξής.
Αυτό είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας τις γιορτινές αυτές ημέρες, τις πρώτες του νέου χρόνου.
Νομίζω ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος… σωτήρας της χώρας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι περήφανος. Μπορεί να κάνει τις καθιερωμένες συνεντεύξεις του και με στεντόρεια φωνή να ανακοινώσει τη μεταρρύθμιση που έχει κάνει στην Υγεία.
Δεν πειράζει που δε θα υπάρχει Έλληνας να τον ακούσει.
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου