Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Συμφωνία Γιώργου - Βενιζέλου για να γλιτώσει το ειδικό δικαστήριο!

Σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του, τα μέλη της οικογένειάς του και δύο από τους «κηπουρούς» του, τον Στ. Λαμπρινίδη και τον Παύλο Γερουλάνο, από ποινικές διώξεις έχει προχωρήσει εσχάτως ο Γιώργος Παπανδρέου. Οπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο τέως πρωθυπουργός ανησυχεί μήπως βρεθεί κατηγορούμενος ενώπιον ειδικού δικαστηρίου και γι' αυτόν τον λόγο προσπαθεί να διασφαλιστεί, αλλά και να εντάξει τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του σε «καθεστώς προστασίας». Η ανησυχία επιτείνεται μετά την αποστολή του φακέλου για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 από τους οικονομικούς εισαγγελείς στη Βουλή.

Ετσι, θέτει ως προϋπόθεση προς την πλευρά Βενιζέλου την «ασπίδα προστασίας» για να διευκολύνει τις διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ και να «παραδώσει», τελικά, το κομματικό κάστρο. Η προστασία αυτή, όπως λέγεται, μπορεί να έχει, εκτός των άλλων, και τη μορφή κοινοβουλευτικής ασπίδας μετά τις εθνικές εκλογές.

Ετσι εξηγείται και γιατί ο κ. Παπανδρέου, στη συνάντηση της Πέμπτης με τους άλλους πολιτικού αρχηγούς υπό τον Λουκά Παπαδήμο, επανέφερε πιεστικά την πρόταση να ισχύσει η λίστα. Θέλει να υπάρχει μια ισχυρή ομάδα «δικών του» βουλευτών και στην επόμενη Βουλή, που να μπορεί να τον υπερασπιστεί.

Οπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι συζητήσεις με τον κ. Βενιζέλο προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ξεκινήσει, μέσω ειδικών απεσταλμένων, εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου