Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Η «ΡΥΘΜΙΣΗ». Σάλος με τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη



Συνεχίζονται οι κραδασμοί που προκλήθηκαν από την απόπειρα του κ. Βενιζέλου να αντικαταστήσει τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Οι αρχικές καταγγελίες περί παρεμβάσεων στο έργο τους, η εκ μέρους του υπουργού των Οικονομικών άρον-άρον απόσυρση της πρόθεσης να τους αντικαταστήσει με δικαστικούς λειτουργούς που φέρουν τον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η βιαστική τοποθέτηση της υπόθεσης στο αρχείο και η αντίδραση των εισαγγελέων, καθώς είχαν δώσει προφορικά ονόματα, συνθέτουν το σκηνικό της απόπειρας παρέμβασης στη Δικαιοσύνη. Χθες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φ. Μακρής ζήτησε από τους δύο εισαγγελείς να καταθέσουν ό,τι στοιχεία και ονόματα έχουν εγγράφως, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης άφησε αιχμές για το γρήγορο κλείσιμο της έρευνας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή παραίτησής τους τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έδωσαν προφορικά ονόματα και στοιχεία για τις παρεμβάσεις στο έργο τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουζακίτης δήλωσε: «Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. Μακρής (σ.σ. αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου) μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου