Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ξεφούσκωσε η εικόνα του Παπαδήμου- Σωτήρα


Γράφει ο
Θανάσης Κουκοβίστας

Η αξιολόγηση του χρηματοπιστωτικού οργανισμού «Στάνταρντ εντ Πουρ’ς» που υποβάθμισε τις οικονομίες επτά χωρών της ευρωζώνης, θα πρέπει να ενταχθεί στα παιχνίδια των αεριτζήδων που πλουτίζουν από τα χρηματιστηριακά παιχνίδια. Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας έχει παραδώσει τις αποφάσεις για τις τύχες των λαών του πλανήτη σε οικονομικές εταιρείες, που έχουν μοναδικό σκοπό το κέρδος.

Για να το πετύχουν αυτό μετέφεραν την ευρωστία μιας οικονομίας από την πρωτογενή παραγωγή στους άυλους τίτλους που τζογάρουν στα διάφορα χρηματιστήρια. Στέρησαν από τους λαούς την εκμετάλλευση του πλούτου και με δανεικά τους έφεραν να εισάγουν το σύνολο, σχεδόν, των αγαθών. Έτσι όλοι οι λαοί έφθασαν να χρωστούν, ενώ επιμελώς αποκρύπτουν τα κέντρα δανεισμού. Φυσικά, κανένα σχέδιό τους δεν θα είχε επιτύχει, αν δεν υπήρχαν πρόθυμοι κυβερνήτες να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.     Κριτική χωρίς αυτοκριτική

Σε αντίθεση με την πολιτική που υποχρέωσαν τους λαούς να βυθιστούν στην ύφεση, έρχεται η «Στάνταρντ εντ Πουρ’ς» να ελέγξει τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι με την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και την λιτότητα οι χώρες της ευρωζώνης βυθίζονται ακόμα περισσότερο στην ύφεση. Δεν ανέφερε όμως στην ανακοίνωσή της η εταιρεία ότι μεγάλη ευθύνη έχουν οι Γερμανοί, που εκβιαστικά υποχρεώνουν τα κράτη της ευρωζώνης να εφαρμόζουν αυστηρή λιτότητα και υπέρμετρη φορολόγηση των πολιτών. Είναι κρίμα οι ηθικοί αυτουργοί της εξαθλίωσης των λαών να ζητούν τα ρέστα από τους πρόθυμους κυβερνήτες να εφαρμόσουν τις υποδείξεις τους. Είναι κρίμα, η αρνούμενη σθεναρά στην λογική λύση της υποτίμησης του ευρώ και της κοπής πληθωριστικού χρήματος Γερμανία, να μένει στο απυρόβλητο.

Δεν θέλουν την ανάπτυξη των χωρών της ευρωζώνης οι Γερμανοί, με στόχο να δουλεύουν όλοι για την δική της ανάπτυξη. Η αναθρεμμένη στα νάματα της ΚΟΜΕΚΟΝ, που οι δήθεν ισότιμοι εταίροι, δούλευαν για λογαριασμό της Ρωσίας, δεν κατανοεί που οδηγεί την Ευρώπη, δεν μελετά τις αιτίες κατάρρευσης του κομμουνισμού. Δεν βλέπει ότι το επόμενο βήμα θα είναι η γερμανική κατάρρευση. Δεν υπάρχουν χώρες- πρίγκιπες. Θα πρέπει να το πάρει απόφαση, ή ισότιμα θα πορευθεί για την ανάπτυξη όλης της ευρωζώνης ή θα διαλύσει όχι μόνον την ευρωζώνη, αλλά ολόκληρη την ΕΕ και θα την παραδώσει δεμένη στις ορέξεις του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου.

Η Ελλάδα του προθύμου  


Είναι έξω από κάθε πραγματικότητα ο έμπειρος υπάλληλος των διεθνών τραπεζιτών Λουκάς Παπαδήμος, που επελέγη για πρωθυπουργός, να μην αντιλαμβάνεται το που οδηγεί την χώρα. Με την μανία του ταύρου σε υαλοπωλείο, ετοιμάζεται να θρυμματίσει ό,τι απέμεινε από τις εργασιακές σχέσεις. Αντί να οδηγήσει την χώρα σε έξοδο από την κρίση, ο Λουκάς Παπαδήμος  την οδηγεί στην πλήρη διάλυση με την επιμονή του να καταργήσει την Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την μείωση του κατώτερου μισθού. Η τρόικα έχει δείξει τα 600 ευρώ, αλλά ο στόχος  των μεγάλων αφεντικών δεν είναι ο μηνιαίος μισθός. Με τους νόμους της ηγερίας του σοσιαλιστικού κινήματος Λούκας Κατσέλη έδωσε το δικαίωμα απασχόλησης για τετράωρη ή εκ περιτροπής εργασία.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν ισχύσει ο μισθός 600 των ευρώ, ο υπολογισμός θα γίνει με αυτό τον μισθό και οι υποαπασχολούμενοι θα αμείβονται με 300 ευρώ και κάτω. Πιθανώς οι εργοδότες ξένοι επενδυτές να μοιράζουν στα σκλαβάκια τους μία κούπα ρύζι και ένα παστό ψάρι. Τουλάχιστον, να μην είμαστε μόνον κατ’ όνομα «Κινέζοι».

Παραπλανά τον ελληνικό λαό ο Λουκάς Παπαδήμος, ισχυριζόμενος ότι έτσι η ελληνική οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το κόστος επιβαρύνεται πολύ περισσότερο από τις μεγαλύτερες εισφορές και την βαρύτερη φορολογία στην Ευρώπη και τις ακριβά εισαγόμενες πρώτες ύλες και ενέργεια.

Ακόμα και να αφαιρέσουμε ολόκληρο το μισθολογικό κόστος, τα ελληνικά προϊόντα δεν θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά.

Η πρωτογενής αγροτική παραγωγή έχει απαξιωθεί, κατά τις ευρωπαϊκές υποδείξεις, και καταντήσαμε να είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς αγροτικών προϊόντων. Ενώ το ελληνικό λάδι στα ράφια της Ευρώπης πουλιέται φθηνότερα από το ισραηλινό και το γαλλικό. Διαθέτουμε δωρεάν Ήλιο, νερό και αέρα και δεν υπάρχουν λεφτά να τα εκμεταλλευτούμε. Ή, το χειρότερο, ετοιμαζόμαστε να τα παραδώσουμε στους ξένους επενδυτές που ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια τους και κάνουν ακόμα πιο μυτερά τα πιρούνια τους.

Σαν κοινός εκβιαστής τόλμησε να εκστομίσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο:     «Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές με την συμφωνία και των δυο πλευρών αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι». Επειδή όμως γνωρίζει ότι οι κοινωνικοί εταίροι δεν συμφωνούν με την πολιτική του, ετοιμάζεται να καταργήσει την Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Η επιλογή για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι μια καραμπινάτη συνταγματική εκτροπή. Γνωρίζει ότι οι βουλευτές δεν πρόκειται να ψηφίσουν ένα τέτοιο νόμο και σχεδιάζει να ισχύσει με Προεδρικό Διάταγμα, που οι εξίσου πρόθυμοι υπουργοί και, ο χύνων κροκοδείλια δάκρυα υπέρ των ασθενεστέρων και πασχόντων και ο έχων μεγαλυτέρα του Ομπάμα αμοιβή, Κάρολος Παπούλιας θα προσυπογράψουν. Δεν φθάνει που ο ίδιος είναι δοτός πρωθυπουργός, θέλει να περάσει νόμο που θα διαλύσει την ελληνική κοινωνία έξω από το Κοινοβούλιο.

Η Ελλάδα που αντιστέκεται

Πήρε 21 μήνες τους Έλληνες να εμπεδώσουν για τα καλά ότι οι επιταγές της τρόικα και οι πρόθυμες κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου οδηγούν την χώρα στην καταστροφή και βγήκαν στους δρόμους οι αγανακτισμένοι. Μπορεί σήμερα να μην βγαίνουν στις πλατείες, αλλά, τουλάχιστον, ξύπνησαν τους Έλληνες.

Μπορεί τα γιαουρτώματα των πολιτικών να είναι κατευθυνόμενα, αλλά την γενική αγανάκτηση των Καλαματιανών και το ομαδικό κυνήγημα των πολιτικών στην διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Δεν χρειάστηκαν όμως 21 μήνες για να καταλάβει ο ελληνικός λαός την «φούσκα» Παπαδήμου. Ένα μήνα μετά τα θριαμβευτικά ποσοστά που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις, ήλθε η νέα δημοσκόπηση της Public Issue, στην οποία είναι δυσαρεστημένο το 62% από τον ίδιο και το 91% από την κυβέρνησή του. Τώρα οι Έλληνες γνωρίζουν.

Στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται η καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ στο 14% και το πάτωμα στην δημοφιλία του Γιώργου Παπανδρέου, που σαν επισκέπτης της χώρας, υποστήριξε στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ επωφελή για την Ελλάδα τα δύο χρόνια της πρωθυπουργίας του. Ενώ στο ίδιο κλίμα αφασίας τα μεγαλοστελέχη του κόμματος πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξαναβρεί την χαμένη δημοφιλία του. Στην ουσία όμως από τον ένα πρόθυμο βρεθήκαμε με άλλον προθυμότερο πρωθυπουργό.

Όμως στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι η απότομη άνοδος της πολυδιασπασμένης αριστεράς στο 38% και η άνοδος των αντιμνημονιακών δυνάμεων, στις οποίες αν προσθέσουμε και τις αντιμνημονιακές αιτιάσεις του Αντώνη Σαμαρά, διαθέτουν μεγάλη πλειοψηφία.

Για το λόγο βγήκε και ο εξίσου δοτός, επιλογή Παπαδήμου, υπουργός Επικρατείας Γεώργιος Σταυρόπουλος να παίξει το χαρτί της τρομοκρατίας, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές καταστροφή για την χώρα.

Δεν τον τρόμαξε τον ελληνικό λαό η κατοχή της Ελλάδας από τον γερμανικό στρατό και αντιστάθηκε. Δεν θα τον τρομάξουν κάποιοι άκαπνοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες και οι πρόθυμοι εγχώριοι συνεργάτες τους.

Αυτή την φορά η αντίσταση δεν θα εκφραστεί μόνον στην εκλογική αναμέτρηση. Τις εκλογές δεν θα τις αποφύγουν, αλίμονο όμως αν θελήσουν να παρατείνουν τον βίο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Το παντεσπάνι τελείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου