Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Αλλαγή της συμφωνίας των τριών αρχηγών επιδιώκει ο ΓΑΠ

Την παράταση του βίου της κυβέρνηση Παπαδήμου θα επιχειρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην επικείμενη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό.
Από το πρωί διάφορα ΜΜΕ επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα περί νέων απαιτήσεων των δανειστών, η οποίοι υποτίθεται ότι δεν θέλουν μόνο την ψήφιση της δανειακής σύμβασης, αλλά θέλουν και τη δέσμευση όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Επαναλαμβάνεται δηλαδή το σενάριο των εγγυητικών επιστολών. Στο πλαίσιο αυτό κυκλοφορεί στο Μαξίμου και η ιδέα να πάνε όλοι οι αρχηγοί στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό στην επικείμενη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, “για να δείξουν την ενότητα του πολιτικού κόσμου και τη δέσμευσή του στις αποφάσεις που απαιτούνται“.
Στη συνέχεια όμως αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται παρά για νέα απόπειρα του Παπανδρέου να παγιδεύσει τον Σαμαρά. Έτσι ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μπεγλίτης δήλωσε σήμερα ότι κατά την συνάντηση ο ΓΑΠ θα ζητήσει “ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας” των τριών αρχηγών για την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη. “η κυβέρνηση είναι πλήρους απασχόλησης“, ο πρωθυπουργός μπορεί να κάνει … ανασχηματισμό ακόμα και των υπουργών που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ (ΣΣ τον βλέπω εκτός τον …Βενιζέλο) και ο χρόνος παραμονής της στην εξουσία εξαρτάται “από την επίλυση των προβλημάτων“. Η κυβέρνηση Παπαδήμου “πρέπει να συνεχίσει το έργο της για όσο χρειαστεί, πρέπει να μπορεί να νομοθετήσει και να επιλύει προβλήματα” πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Θα μάθουμε τη συνέχεια σε λίγο. Είναι προφανές όμως ότι ο ΓΑΠ που θέλει να σώσει τον αυτό του και όλα τα μαγαζιά και τα παραμάγαζα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου επιχειρούν την κρίσιμη ώρα των διαπραγματεύσεων να παγιδεύσουν τον Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου