Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Σκόπια: «Οι Έλληνες σχεδιάζουν να διασπάσουν τα Σκόπια;»

«Στην Ελλάδα βρίσκεται το πρόβλημα, αλλά στα Σκόπια είναι οι σύμμαχοί τους. Οι Έλληνες ολοένα και περισσότερο προβάλουν την παρέμβαση των Αλβανών των Σκοπίων στη διαφωνία του ονόματος», αναφέρει η... δημοσιογράφος της τηλεόρασης Σίτελ και θα συνεχίσει το ρεπορτάζ της:

«Ενώ η αλβανική μειονότητα στη Τσαμουριά αντιμετωπίζει συνεχείς διακρίσεις και πιέσεις από τις ελληνικές αρχές, οι Αλβανοί στην πΓΔΜ, κάνουν έκκληση στην Ελλάδα για συμμαχία και συνωμοτούν για να διασπάσουν την εθνοτική βάση του κράτους.

«Η ελληνική διπλωματία δεν λειτουργεί μόνης της. Ο αλβανικός παράγοντας στα Σκόπια έχει, επίσης, σοβαρούς λόγους να αλλάξει η συνταγματική ονομασία των Σλάβων», αυτή είναι –λέει η σκοπιανή δημοσιογράφος-  η θέση που τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης προβάλουν τελευταία».
«Η κύρια ανησυχία των Αλβανών για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, προέρχεται  από την ιστορία της ‘μακεδονοποίησης’  και της ‘αρχαιοποίησης’  που προωθεί ο Γκρούεφσκι», αναφέρουν  τα ελληνικά ΜΜΕ.

Οι Έλληνες για να τεκμηριώσουν  τον ισχυρισμό τους, λένε ότι η δημόσια πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό από το βουλευτή του DPA να αλλάξει το όνομα της χώρας, έρχεται σε μια στιγμή που ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων, Μεντούχ Τάτσι (φωτό), δηλώνει ότι « η θέση των Αλβανών είναι υπέρ της ελληνικής θέσης και η κυβέρνηση Γκρούεφσκι δεν είναι μόνο εθνικιστική αλλά ανθελληνική και αντι-αλβανική».

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι είναι ζήτημα χρόνου, που το κράτος των Σκοπίων θα χωριστεί με βάση τις εθνότητες και λόγω, ακόμη, της αύξησης του αλβανικού πληθυσμού στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους  - αναφέρει η σκοπιανή δημοσιογράφος- και με βάση έρευνες από ορισμένες ΜΚΟ, φαίνεται ότι ο αλβανικός πληθυσμός ανθεί και κατά την επόμενη δεκαετία θα φτάσει στο 60% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Η Ελλάδα θα επιδιώξει στις διαπραγματεύσεις για το όνομα να περιλαμβάνεται και ένας εκπρόσωπος της σημερινής αλβανικής μειονότητας, της αυριανής, δηλαδή,  πλειοψηφίας  στη χώρα, γράφουν οι Έλληνες.
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου