Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ο Ρέππας εκβιάζει να αφήσει απλήρωτους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους



Απλήρωτους απειλεί να αφήσει χιλιάδες υπαλλήλους του Δημοσίου η κυβέρνηση, σε μια ύστατη, εκβιαστικού χαρακτήρα προσπάθεια να τους αναγκάσει να συμμορφωθούν με το νέο μισθολόγιο. Την περασμένη Τρίτη 3 Ιανουαρίου έληξε η προθεσμία που είχε θέσει σε όλες τις υπηρεσίες με επείγουσα εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου «να παράσχουν στοιχεία για την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων κατάταξης των υπαλλήλων στους νέους βαθμούς». Οι υπηρεσίες που αντιδρούν στο νέο σύστημα, το οποίο προβλέπει νέα βίαια μείωση των μισθών, απειλούνται πλέον με κόψιμο των κονδυλίων για μισθοδοσία των υπαλλήλων, που κινδυνεύουν πλέον να μείνουν απλήρωτοι τον Ιανουάριο.

Οπως σημείωνε στην εγκύκλιο που απέστειλε στις 28 Δεκεμβρίου το υπουργείο, «επειδή διαπιστώνεται ότι μεγάλος αριθμός υπηρεσιών δεν ανταποκρίθηκε στο ως άνω αίτημα της υπηρεσίας
μας για παροχή στοιχείων, παρακαλούμε όσες υπηρεσίες δεν έχουν αποστείλει τα εν λόγω στοιχεία να αποστείλουν άμεσα και το αργότερο έως τις 3 Ιανουαρίου 2012 [...] έγγραφο με το οποίο να ενημερώνουν ότι έχουν εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις κατάταξης των τακτικών υπαλλήλων στους νέους βαθμούς» σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος για το ενιαίο μισθολόγιο.

Η έμμεση, πλην σαφής απειλή εναντίον των υπηρεσιών -και κυρίως εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων- ακολουθούσε αμέσως μετά. «Η κατάταξη στους νέους βαθμούς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εν συνεχεία κατάταξη των υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια και την εν γένει εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β’ του ν. 4024/2011», που αφορά τις αποδοχές, τις αμοιβές και τη μισθολογική εξέλιξη.

Μετά το πέρας και της προθεσμίας της 3ης Ιανουαρίου παραμένουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες σχετικά με την ένταξη των υπαλλήλων στο νέο βαθμολόγιο, φέρνοντας και αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης, μετά την εφεδρεία, πολύ κοντά στο χείλος της πλήρους αποτυχίας.


Κώστας Παπαχλιμίντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου