Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ή η Αννα λέει πάλι ψέματα ή γράφουν ό,τι θέλουν στη «Διαύγεια»!



Αλλα λέει η υπουργός Παιδείας και άλλα η απόφαση στη «Διαύγεια» που φέρει την υπογραφή της. Γιατί, σε απάντησή της στο χθεσινό δημοσίευμα της «δημοκρατίας» «Με first class στο Ισραήλ η Αννα», η κυρία Διαμαντοπούλου ισχυρίζεται ότι πέταξε στο Ισραήλ, όπου έχει σειρά επαφών για κοινά ερευνητικά προγράμματα, με οικονομική θέση. Ομως, σε απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 4 Ιανουαρίου 2012 και την οποία υπογράφει η ίδια η υπουργός Παιδείας, είναι ξεκάθαρο ότι «εγκρίνεται η καταβολή για οδοιπορικά έξοδα, αεροπορικό εισιτήριο πρώτης θέσης για την υπουργό και αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης για την κυρία Χατζηανδρέου και τον κ. Μαστρογεωργίου διαδρομής Αθήνα - Ισραήλ – Αθήνα».

Στην απάντησή της, η υπουργός λέει ότι τόσο η ίδια «όσο και οι δύο συνεργάτες της που τη
συνοδεύουν ταξίδεψαν σε οικονομική θέση» και επισυνάπτει τα παραστατικά του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Παράλληλα χαρακτηρίζει το δημοσίευμα «απόλυτα ψευδές και παραπλανητικό», ενώ αφήνει αιχμές για «τα κίνητρα και τις στοχεύσεις του δημοσιεύματος, όπου περισσεύουν ο κιτρινισμός, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία». Σε αυτό που δεν απαντά όμως η κυρία Διαμαντοπούλου είναι το γιατί αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» (τον επίσημο ιστότοπο, όπου αναρτώνται οι κρατικές δαπάνες) έγγραφο που η ίδια υπογράφει και σύμφωνα με το οποίο εγκρίθηκαν τα χρήματα για να ταξιδέψει στην Α΄ θέση. Γιατί, όταν απαντήσει σε αυτό η υπουργός Παιδείας, τότε η... ιστορία και οι αναγνώστες θα κρίνουν πού... ταιριάζει το «απόλυτα ψευδές και παραπλανητικό»! Και τότε θα φανεί και πόσο «αξιόπιστες» είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες αποφάσεις που κατά καιρούς έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια».

Πάντως, η υπουργός Παιδείας, απαντώντας στη «δημοκρατία», επισημαίνει ότι «οι υπουργοί κατά τη μετακίνησή τους δικαιούνται πρώτη θέση σε μεταφορικά μέσα» (υπογράφουν και... μετά αλλάζουν γνώμη, επιτιθέμενοι στις εφημερίδες που τις δημοσιεύουν;), καθώς και ότι «ταξιδεύει σε οικονομική θέση, όπως προκύπτει για το συγκεκριμένο ταξίδι, από τη δέσμευση του ποσού για τα εισιτήρια, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 850 ευρώ για την ίδια και τους δύο ειδικούς συμβούλους της».


Εύη Πανταζοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου