Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Δεν κάνει πίσω η ΝΔ στις μειώσεις μισθών και συντάξεων

Σχεδόν μιάμιση ώρα κράτησε η σημερινή συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Ο κ. Σαμαράς έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και τον διευθυντή του γραφείου του Κ. Μπούρα, στις 6 και αποχώρησε λίγο μετά τις 7.30
Μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, προέβη σε μια λιτή και “ψυχρή” ανακοίνωση, ενδεικτική  του κλίματος που επικρατεί: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας, ενόψει της άφιξης της Τρόικας στη χώρα μας.Για τα θέματα αυτά ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων».
Πηγές της Νέας Δημοκρατίας αμφισβητούν στο μεταξύ την αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων και δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα πέρα από όσα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιοΚαταγγέλλουν επίσης επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης Παπαδήμου  και εκφράζουν αμφιβολίες αν και η Τρόικα επιθυμεί τη λήψη νέων μέτρων.
Δηλώνουν τέλος ότι η λήψη νέων μέτρων δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της σημερινής κυβέρνησης.
Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις η ΝΔ θεωρεί ότι το θέμα έχει λήξει, ότι κακώς έχει αναχθεί σε προτεραιότητα και πως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την πέμπτη επικαιροποίηση του Μνημονίου.
Για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα η ΝΔ δηλώνει ότι είναι θέμα των κοινωνικών εταίρων να το αποφασίσουν. Θεωρεί ωστόσο, ότι οι μισθοί δεν είναι το καθοριστικό στοιχείο για την ανταγωνιστικότητα, η οποία μπορεί να ενισχυθεί με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Εν όψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό νωρίτερα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά με θέμα τις οικονομικές εξελίξεις.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μουρμούρας, ο σύμβουλος του προέδρου Χρύσανθος Λαζαρίδης και οι τομεάρχες Κωστής Χατζηδάκης, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου