Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

"Μαύρα πανιά" έχουν σηκώσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την καθίζηση του κόμματος

Image
Η ραγδαία καθίζηση του ΠΑΣΟΚ δεν αποτυπώνεται μόνο στις διαδοχικές δημοσκοπήσεις σε όλη επικράτεια, αλλά και στα νέα που «ταξιδεύουν» από τις ιδιαίτερες εκλογικές τους περιφέρειες και προκαλούν μια ευανάγνωστη ανασφάλεια.
Από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διεξάγονται εδώ και καιρό σε επίπεδο νομών, τα νέα είναι άκρως δυσάρεστα και επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη ενός επικείμενου εκλογικού μακελειού.
Όπως αναφέρει σχετικά το newsbeast.gr, κατηφείς και σκεπτικοί, κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προέρχονται από την επαρχία, συμφωνούσαν προ ημερών στο έρημο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου, ότι στην επόμενη Βουλή, οι περισσότεροι από αυτούς θα παρακολουθούν την ορκωμοσία από την τηλεόραση.

Δεν είναι μόνο ότι κατά την προσφιλή συνήθεια της Μεταπολίτευσης, οι ψηφοφόροι στέλνουν για αγρανάπαυση το 1/3 σχεδόν των εθνικών αντιπροσώπων. Αλλά, αυτό που τους φοβίζει πραγματικά είναι το οδυνηρό κόστος που θα υποστούν για την άνευ όρων στήριξη που έδωσαν, αν και με συγκινητικούς αστερίσκους ορισμένοι, στην σκληρή πολιτική του Μνημονίου που στέγνωσε τα εισοδήματα των πολλών και οδήγησε άλλους τόσους στην ανεργία.
Μάλιστα στο πηγαδάκι που είχε σχηματιστεί, βουλευτές που κάθονται στα βουλευτικά έδρανα για αρκετά χρόνια, επεσήμαιναν ότι «δύσκολα θα τολμήσουν να διεκδικήσουν ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού» και σημείωναν ότι θα πάνε στις εκλογές «σαν πρόβατα επί σφαγή».
«Καλά μας έλεγαν να υπερψηφίσουμε σκληρά μέτρα για το συμφέρον της πατρίδας, αλλά τώρα ποιος θα μας σώσει που πάμε ξυπόλυτοι στα αγκάθια» ανέφεραν κάποιοι και συμπλήρωναν με νόημα ότι «σπάνια έχουν νιώσει τέτοια πολιτική μοναξιά».
Έμπειροι κοινοβουλευτικοί παρατηρητές καθώς και οι παλιές κοινοβουλευτικές καραβάνες σημειώνουν ότι ο σχηματισμός της συγκυβέρνησης, «απελευθέρωσε» πολλές φωνές στο εσωτερικό της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, σε βαθμό, ώστε το άλλοτε κραταιό κόμμα να θυμίζει Βαβυλωνία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου