Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψάχνονται για μεταγραφή στον Κουβέλη



Σοκαρισμένοι ξύπνησαν χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κόμμα τους να έχει υποχωρήσει ακόμη και στην πέμπτη θέση, πίσω από τη Δημοκρατική Αριστερά, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στη Βουλή είναι ενδεικτικές του ότι άργησαν, αλλά κατάλαβαν την πραγματικότητα, με άλλους να το ρίχνουν στην πλάκα για τα χάλια του πρώην κραταιού κινήματος τους και άλλους να φαίνεται ότι ψάχνουν ήδη σανίδα σωτηρίας σε άλλα κόμματα.

Ετσι, στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας περίεργη όσο και έντονη επισκεψιμότητα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατεγράφη στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, στη Βουλή, ειδικά από βουλευτές -όπως ο Γιάννης Βούρος- μεγάλων περιφερειών, όπου το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται. Η «παρέλαση» αυτή θεωρείται δείγμα τού ότι πολλοί σκέφτονται να αλλάξουν σπίτι, μήπως και
εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους, ενώ το κλίμα στους διαδρόμους της Βουλής επιβεβαιώνει ότι ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να ψάχνονται. Ενδεικτικό είναι και το σχόλιο που ακούστηκε σε πηγαδάκι πασόκων βουλευτών και αφορούσε όσους διεγράφησαν λόγω Μνημονίου.

«Τότε τους κοροϊδεύαμε, αλλά αυτοί θα πάνε στον Κουβέλη ή στον Τσίπρα και θα ξαναβγούν. Εμείς να δούμε τι θα κάνουμε». Και όντως, το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοινώνεται και επίσημα η εκλογική και πολιτική συνεργασία της «Δημοκρατικής Αριστεράς» με την κίνηση «Ελεύθεροι Πολίτες», που έχουν συγκροτήσει ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου και άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Ν. Γαλανός, Μ. Γιομπαζολιάς κ.ά. σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης ενδεικτικό είναι ότι χθες το πρωί, στο καφενείο της Βουλής, ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, βλέποντας σε ένα τραπέζι σκεπτικούς τους Γ. Λιάνη, Μ. Αποστολάκη και Σοφία Γιαννακά, τους είπε: «Σας προτείνω στις επόμενες εκλογές να ψηφίσετε μικρά κόμματα». Και όταν αυτοί τον ρώτησαν αν έχει κάτι να τους προτείνει, ο κ. Γρηγοράκος ήταν σαρκαστικός και λακωνικός: «Μα ΠΑΣΟΚ φυσικά. Δεν είδατε πού φτάσαμε;»

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η δήλωση του Πάρι Κουκουλόπουλου, στον Real FM: «Πέμπτη θέση και πολύ μάς είναι. Οπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου