Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Νεύρα των δελφίνων για το κόλπο της διαρχίας με επικεφαλής τον Βενιζέλο



Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι συνεχίζει να παίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που μένει μέχρι να... φύγει. Μάλιστα άρχισε πάλι το παιχνίδι των διαρροών περί διαρχίας για να κερδίσει χρόνο και να έχει στο πλευρό του τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το σενάριο προβλέπει την παραμονή του κ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την παράδοση του... δαχτυλιδιού στον κ. Βενιζέλο ώστε να είναι εκείνος υποψήφιος στις εκλογές. Οι τροϊκανοί βγάζουν... καντήλες σε αυτήν την εκδοχή, όπως και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά παραμένει μετέωρο το ενδεχόμενο να τολμήσουν την οριστική ρήξη με τον κ. Παπανδρέου.

Την Τετάρτη στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου αναμένεται πάλι να παίξει με την προσφιλή τακτική των οδικών χαρτών δίνοντας ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα διαδικασιών, αποσυνδέοντάς το από τις δικές του επιλογές και παραπέμποντας σε νέα συνεδρίαση στα μέσα Ιανουαρίου.

Στα τέλη Ιανουαρίου τοποθετείται το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί το συνέδριο να συγκληθεί μετά τις εκλογές. Τουλάχιστον δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, πάντως, η Τόνια Αντωνίου και ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, προγραμματίζουν να ζητήσουν Εθνικό Συμβούλιο, που θα αποφανθεί συνολικά για το πώς και πότε θα πάει το κόμμα σε συνέδριο (η πρώτη θέτοντας και θέμα εκλογής προέδρου), κάτι που δύσκολα θα αποφύγει ο πρόεδρος έχοντας απολέσει την πλειοψηφία στο όργανο. Πολλά πάντως από τα μέλη του διαβλέπουν πίσω από τη στάση του κ. Παπανδρέου ότι θέλει να μείνει και να οδηγήσει εκείνος το κόμμα στις εκλογές, ή ότι θα επιχειρήσει να επαναφέρει τη διαρχία. «Αλλα τα συμφέροντα τα δικά του και άλλα της παράταξης», λένε, μιλώντας ακόμα και για διάλυση, ενώ προειδοποιούν με καταψήφιση της εισήγησής του (συντονισμένη και από τους δελφίνους). Αντίθετα, για «αυτισμό» και «εκτός τόπου και χρόνου συζήτηση» όσο κρίνεται το μέλλον της χώρας μιλούν οι υποστηρικτές του.

Να σταματήσει «το ροκάνισμα του χρόνου» και να αναλάβει τις ευθύνες του κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου ο Μ. Χρυσοχοΐδης («Πρώτο Θέμα»). «Εχει άλλο περιεχόμενο η λέξη καθήκον;» αναρωτήθηκε ζητώντας ακριβές χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Ο,τι δεν ανανεώνεται πεθαίνει» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι στο απυρόβλητο. Οσο για τυχόν διαρχία τη χαρακτήρισε «σύμφωνο σιωπής πάνω από συντρίμμια», ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου για καθυστερήσεις. Εκλογή προέδρου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, και μάλιστα χωρίς υποψηφιότητα Παπανδρέου, ζητά («RealNews») ο Κ. Σκανδαλίδης απορρίπτοντας τη διαρχία, που «καλλιεργεί την πόλωση και τον φατριασμό», όπως λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου