Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τζαμί με λεφτά του κράτους!



Με χρηματοδότηση που θα βγει από τον πολύπαθο κρατικό κορβανά, ενώ υπάρχουν δωρεές από ιδιώτες και άλλες χώρες για τον σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθεί τελικά η ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό.Οπως παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο www.islamonet.gr, μια από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες στον αραβικό κόσμο, ο Γιώργος Καλαντζής, γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, το κατά τα άλλα υπερχρεωμένο ελληνικό κράτος προτίμησε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την κατασκευή του τζαμιού, αντί να αξιοποιήσει τις δωρεές που προσφέρουν ιδιώτες και ξένες χώρες.

 Μάλιστα, ο κ. Καλαντζής εμφανίστηκε ιδιαίτερα υπερήφανος που η Πολιτεία αποφάσισε να προκαλέσει τον αγανακτισμένο ελληνικό λαό, ο οποίος υποφέρει από τα δυσβάσταχτα μέτρα, χρεώνοντας στον Κρατικό Προϋπολογισμό την ανέγερση του τζαμιού. Οπως χαρακτηριστικά απάντησε, «η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά η ελληνική κυβέρνηση θα χτίσει το τέμενος με κρατικά κονδύλια, γιατί θέλει να δώσει ένα μήνυμα φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης στους μουσουλμάνους». Ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων έφερε ως παράδειγμα τη Θράκη, όπου κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελλάδα, όπου, όπως τόνισε, «το ελληνικό κράτος έχει προβλέψει την κάλυψη των εξόδων για τη λειτουργία των δυο ιεροσπουδαστηρίων και την απασχόληση των μουφτήδων».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαντζής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, εμμέσως πλην σαφώς, να συγκροτηθεί στη χώρα μας ισλαμικό συμβούλιο, που θα αναγνωρίζεται από το κράτος. Στη σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου της ιστοσελίδας διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν έχει ανακύψει ακόμα, ωστόσο «η ελληνική Πολιτεία θα είναι πρόθυμη να βοηθήσει όπου χρειαστεί».


Εύη Πανταζοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου