Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Τί είπαν Βεστερβέλε-Σαμαράς; Γιατί ο Γερμανός συνάντησε μόνο τον Σαμαρά;

[Σύμφωνα με άρθρο του Spiegel ο Βεστερβέλε ήρθε στην Ελλάδα (και η επίσκεψη για σήμερα είχε γίνει γνωστή πολύ πριν καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις για το PSΙ και συνεπώς δεν σχετίζεται με αυτό παρά τα όσα λένε οι παπάρες των Finacial Times) για να ενθαρρύνει τους Έλληνες να επισπεύσουν τις μεταρρυθμίσεις και να ανιχνεύσει τις προθέσεις τους για την πολιτική που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές, που "σύμφωνα με τον Βενιζέλο θα γίνουν στις 29 Απριλίου" όπως λέει χαρακτηριστικά. Το "μετά τις εκλογές" είναι αυτό που νοιάζει τους Γερμανούς και γι αυτό συναντήθηκε με τον Σαμαρά και όχι με τον Παπανδρέου.

Άρα για να τους νοιάζει το "μετά τις εκλογές" σημαίνει πως όποιος κυβερνάει μετά μπορεί να διαπραγματευτεί διάφορα.

Η ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε εκτενής συζήτηση για τις εξελίξεις επί τη βάσει της πορείας υλοποίησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και 9ης Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής και του εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής με μέτρα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Συζήτηση όμως έγινε και για θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που αφορούν στο Ιράν, στην Τουρκία και στο Αραβικό μέτωπο.

Όσον αφορά τα οικονομικά που ήταν και το κύριο αντικείμενο της συνάντησης ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να συνοδεύεται με πολιτικές που θα τονώσουν την ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Οικονομία.

Στη συνάντηση, από ελληνικής πλευράς, συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο αν. τομεάρχης Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας.

Η ΝΔ θεωρεί ότι η συνάντηση δείχνει την σημασία που αποδίδουν οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στον κ. Αντώνη Σαμαρά καθώς η χώρα βαδίζει προς τις εκλογές.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου