Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΔΑΚΕ-ΔΤ: ΟΧΙ

                                                                 του Ηλία Ηλιόπουλου 
Επιτέλους ένα ΟΧΙ για την πατρίδα δεν θα ακούσουμε ούτε από αυτή την τρικομματική κυβέρνηση;
Δεν τους φτάνει που συνεχίζουν την πολιτική που επί δύο συνεχή χρόνια προκάλεσε ερείπια στην ελληνική κοινωνία, δεν τους φτάνει που αποδυνάμωσαν την εθνική μας ανεξαρτησία, δεν φτάνει που αφαίρεσαν τη λαϊκή  κυριαρχία και εξαφάνισαν το δημοκρατικό μας πολίτευμα;
ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ να  καταστήσουν ολόκληρη τη χώρα νόμιμη ιδιοκτησία της συμμορίας των αρπακτικών και των τοκογλύφων;
Οι πληροφορίες, από άριστα ενημερωμένες πηγές, όπως των “Financial Times” αποκαλύπτουν ότι η διευρυμένης υποστήριξης «νέα» κυβέρνηση παραιτήθηκε, κατά τη διαδικασία των συνομιλιών για το P.S.I.,  από το μέχρι τώρα ισχύον δίκαιο, να παραμείνει το χρέος της χώρας στη δικαιοδοσία του Ελληνικού δικαίου, της Ελληνικής Βουλής και των Ελληνικών δικαστηρίων.
Αυτό που είναι, ίσως το ισχυρότερο όπλο της χώρας απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις των πιστωτών. Επί πλέον προσδίδει στη χώρα μας δύο βασικά ισχυρά πλεονεκτήματα:

1.     Είναι ισχυρή θέση, απέναντι στην όποια διαπραγμάτευση, προκειμένου να διεκδικηθεί μια συναινετική συμφωνία αναδιάρθρωσης, ικανοποιητική για τη χώρα.
2.     Η προσπάθεια στις αναγκαίες διαπραγματεύσεις μπορεί να αποτύχει κυρίως λόγω των κερδοσκοπικών και τοκογλυφικών απαιτήσεων των πιστωτών, που δεν θέλουν το Ελληνικό  δίκαιο, την Ελληνική Βουλή και τα Ελληνικά δικαστήρια τα οποία είναι τα μόνα μέσα που  μπορούν να προστατέψουν τη χώρα  και να λειτουργήσουν ως ασπίδα, απέναντι στην επιχείρηση εξαναγκαστικής  αποχώρησης από το ευρώ και την Ε.Ε. (αποδεικνύεται πλέον καθαρά ότι δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος εκδίωξής μας).

Αν  πράγματι αποδεχθούμε τη μεταφορά από το Ελληνικό δίκαιο στο Αγγλικό, τότε ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και είμαστε ως χώρα και ως λαός έρμαια στις επιθυμίες της τρόικας και της ληστρικής εισβολής των Δανειστών μας.
Τώρα πλέον είναι ολοφάνερο γιατί η βασική επιδίωξη των πιστωτών, είναι η μεταφορά των συμφωνιών των Δανείων και η υπαγωγή τους στο Αγγλικό δίκαιο, αφού αφοπλίζεται νομικά η Ελλάδα και καθίστανται έγκυροι όλοι οι επαχθείς όροι των δανειακών συμβάσεων, με την ψήφιση του νέου μνημονίου από  180 βουλευτές.
Αυτό, θεωρούν οι «πιστωτές» της χώρας, πρέπει να γίνει τώρα  πριν εξαναγκάσουν την Ελλάδα στην επίσημη, τεχνητή χρεοκοπία, που καταλήγει στην κατάρρευση του κράτους και στην ενδεχόμενη έξοδο από την ευρωζώνη. Αυτό είναι και η αιτία που προσπαθούν με κάθε τρόπο, χρησιμοποιώντας  μεθόδους εκβιαστικές και απάνθρωπες, για να μην γίνουν εκλογές, δια της εφεύρεσης της ήδη υπάρχουσας τρικομματικής κυβερνητικής συνύπαρξης όπου ενώ δεν προκύπτει τίποτα θετικό για τη χώρα, επιδεινώνεται όλο και περισσότερο κάθε πρόβλημα που δημιούργησε, στα  δύο προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση Παπανδρέου. Όμως είναι απαραίτητη προϋπόθεση και επιθυμία των τροϊκανών προκειμένου να νομοθετηθούν οι επαχθείς συμβάσεις με την μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη που διαθέτει η τωρινή κυβερνητική συνύπαρξη.
    Επίσης, αυτό που αποδεικνύεται απόλυτα, με την εμμονή των πιστωτών στο αγγλικό δίκαιο, είναι να αποκαλύπτεται η έμμεση μεν αλλά σαφή ομολογία ότι οι αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου δεν οδηγούν την Ελλάδα σε «σωτηρία», ούτε και το χρέος το κάνουν βιώσιμο. Εάν πράγματι προέκυπτε τέτοια  θετική εξέλιξη και ξεπερνούσε η χώρα τα οικονομικά της προβλήματα, δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον για το ποιό δίκαιο - Ελληνικό ή Αγγλικό - θα ίσχυε.
    Έτσι επειδή οι «φίλοι μας» οι τοκογλύφοι δεν πιστεύουν -ούτε βέβαια και το θέλουν- σε σωτηρία της χώρας, μέσα από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, επείγονται να διασφαλίσουν και να κατοχυρώσουν τα συμφέροντα που απόκτησαν με τους επαχθείς όρους που έχουν συνάψει την προηγούμενη διετία, αλλά και που στοχεύουν να δημιουργήσουν, στο δίμηνο που είναι σε εξέλιξη, την προϋπόθεση απόκτησης πλήρους ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην κινητή και ακίνητη περιουσία της χώρας μας. Εξάλλου, μετά από αυτή τη συμφωνία, ανοίγει ο δρόμος  για αυτούς που είναι η σίγουρη και σύντομη καταστροφή του Ελληνικού λαού και του Ελληνικού κράτους, για να τους δώσει, το γρηγορότερο, τη δυνατότητα να γίνουν κυρίαρχοι της Ελλάδας.
    Οι παρενέργειες όμως και οι βαριές συνέπειες δεν θα έχουν μόνο οικονομική σημασία. Η επερχόμενη δανειακή συμφωνία, που συνοδεύει το PSI, στερεί τη χώρα από την ασυλία λόγω της εθνικής κυριαρχίας, πρακτικά δεν επιτρέπει τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Γερμανία, ούτε μπορεί η χώρα να συνάψει δάνειο από τρίτους. Συγχρόνως φέρνει εμπράγματες εγγυήσεις που υποχρεώνουν την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας στις τρέχουσες τιμές (ακόμη και τις πιο ευτελιστικές). Οι δε ενστάσεις που θα θέτουν οι Δανειστές θα εκδικάζονται όχι πλέον σε Ελληνικά δικαστήρια καθώς και έξω από το δίκαιο  που ισχύει στη χώρα μας. Τέτοια σύμβαση, όπως γίνεται κατανοητό, δεν θα υπόγραφε ούτε απλός ιδιώτης, ακόμη και κάτω από οποιεσδήποτε δύσκολες συνθήκες, -πόσο μάλλον κράτος- και είναι βέβαιο κάθε έντιμος δικαστής θα την έκρινε καταχρηστική.
    Το χρέος πλέον, με τη συζητούμενη συμφωνία, δεν γίνεται βιώσιμο. Εξάλλου προβλέπουν, μετά από νέες ακόμη πιο αιματηρές θυσίες, το χρέος να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020. Δηλαδή σίγουρα μη βιώσιμο (όλοι οι οικονομικοί  αναλυτές επιμένουν ότι βιώσιμο είναι το χρέος κάτω από το 80%). Εξάλλου το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο δημιούργησαν και στερέωσαν ένα μηχανισμό, σκόπιμα ανέφικτων δημοσιονομικών στόχων που συντηρεί και διευρύνει την ύφεση, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την αποπληρωμή του χρέους, καταργεί όλο και περισσότερο το κράτος πρόνοιας, διευρύνει την άμεση και έμμεση φορολογία στους αδύναμους οικονομικά πολίτες, επιβάλλει νέα φορολογία δήμευσης ακόμη και της μικρής περιουσίας των φτωχών. Επιστρέφουν την κοινωνία στην εποχή όπου οι γαιοκτήμονες αποσπούσαν τα κτήματα των φτωχών αγροτών και τους μετέτρεπαν σε δουλοπάροικους. Τώρα τη θέση του γαιοκτήμονα έχει το ίδιο το κράτος που κατέστησε τους Έλληνες φόρου υποτελείς, με φόρο που όλο και διευρύνεται και καθίσταται αδύνατη η αποπληρωμή του, για να οδηγήσει τελικά στη δήμευση της όποιας περιουσίας έχει αποκτήσει -συνήθως με πολύ ιδρώτα και αίμα- ο κάθε Έλληνας  πολίτης.
    Διαπιστώνεται και πάλι ότι η μόνη λύση είναι η ανακοπή αυτής της πορείας, η ανατροπή αυτής της πολιτικής του εγκλήματος, η επαναδιαπραγμάτευση στο σύνολο των συμφωνιών για μια καινούργια ελπίδα με όρους εθνικής επιβίωσης του λαού μας. Δεν μπορεί να γίνεται, όλο και περισσότερο παραδεκτό, άλλοι να υπερασπίζονται τη χώρα μας, ξένοι λαοί και πολιτικοί και να μη το κάνουν Έλληνες πρωθυπουργοί, υπουργοί, πολιτικοί και άλλοι που δεν αξίζει ούτε να τους κατονομάσει κανείς.
   

Ηλίας Ηλιόπουλος
Πρόεδρος ΔΑΚΕ Δ.Τ.
Γ.Γ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου