Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ποιοι προωθούν τα σενάρια για συγκυβέρνηση

 Τα συμφέροντα θέλουν συγκυβέρνηση και μετά τις εκλογές, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Γι' αυτό και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η τακτική του «διαίρει και βασίλευε», με τις δάνειες δυνάμεις να παίζουν κεντρικό ρόλο στο ψαλίδισμα των φτερών της Ν.Δ. και στην προώθηση του (όποιου) διαδόχου του Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας», το σενάριο που προετοιμάζουν προβλέπει «κυβερνήσεις ευρείας συνεργασίας», με τη συμμετοχή της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και άλλων «προθύμων», ώστε στο τέλος να γίνονται όσα θέλουν οι δανειστές μας.

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής έχει μάλιστα ήδη προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε ότι «και εκλογές να γίνουν, μια διαφοροποιημένη στο εσωτερικό της, αλλά ανάλογη κυβέρνηση θα προκύψει».

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία σε κανένα κόμμα. Ο ελληνικός λαός θα βγάλει μια πολυκομματική Βουλή και θα δώσει μια εντολή συνεργασίας και σοβαρότητας σ' αυτή τη χώρα» δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία τόσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στη Νέα Δημοκρατία είναι απόλυτα ενήμεροι γι' αυτές τις ενέργειες και σχεδιάζουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους, σταθερά προσηλωμένοι στον στόχο της αυτοδυναμίας. Δεν ξεχνούν, εξάλλου, ότι τα σενάρια συγκυβερνήσεων και οι προβλέψεις περί τέλους των μονοκομματικών κυβερνήσεων είχαν κυκλοφορήσει ευρέως -από τους ίδιους μάλιστα εγχώριους κύκλους- και στο παρελθόν για να διαψευστούν τελικά στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου