Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Πανελλήνιες 2025: Η αλλαγή που αφορά τους φετινούς υποψήφιους

 5452569

Πανελλήνιες 2025: Αλλαγές στα τμήματα των Επιστημονικών Πεδίων, τι θα ισχύει για τους φετινούς υποψήφιους

Ο κύβος ερρίφθη για το χρονοδιάγραμμα της διεξαγωγής των Πανελληνίων 2025 με την αυλαία των εξετάσεων να είναι στις 30 Μαΐου για τα Γενικά Λύκεια και στις 31 Μαϊου για τα Επαγγελματικά.  Μάλιστα, το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει και το αναλυτικό πρόγραμμα των Πανελληνίων Εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, Ειδικών και Μουσικών μαθημάτων καθώς και τις προθεσμίες Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, έτους 2025.

Σχολικές εκδρομές και απουσίες: Πότε δικαιολογούνται και πότε δεν σβήνονται

 

Μπορεί οι καθηγητές να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο αποχής από τη συνοδεία των σχολικών εκδρομών τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα όμως το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας με νεότερο ΦΕΚ του αποσαφηνίζει τι θα ισχύει εφεξής για τις απουσίες όσων μαθητών δεν συμμετέχουν σε αυτές.

Υποχρεωτικά τρεις ασκήσεις ετοιμότητας για το σεισμό μέχρι τη λήξη των μαθημάτων

 

Η οδηγία για ασκήσεις ετοιμότητας για σεισμό και λοιπές έκτακτες ανάγκες που στάλθηκε σε όλα τα σχολεία.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε για τα καλά με τους μαθητές να έχουν μπει στις σχολικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με εγκύκλιο που στάλθηκε σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται οι διευθυντές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν στην υλοποίηση μέτρων στο πλαίσιο εφαρμογής
οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας και της Πολιτικής Άμυνας.

Τρίτεκνες οικογένειες: Έστειλαν... συστημένο στον Πιερρακάκη

 

Μαθαίνω από έγκυρη πηγή που διαθέτω στους τρίτεκνους ότι έστειλαν επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, από τον οποίο ζητούν μεταξύ άλλων να εφαρμόσει τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ. 

 Του γράφουν μεταξύ άλλων: «Αξιότιμε κύριε υπουργέ, οι κυβερνητικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και η εξειδίκευσή τους στη συνέχεια δημιουργούν ανάμικτα συναισθήματα στις τρίτεκνες οικογένειες. Ανακούφιση, αλλά και προβληματισμό.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο - 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

 

rsz banner


Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο που οδήγησε στην κατοχή του 37% της Μεγαλονήσου διοργανώνουν πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο - 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή».

Ανακοίνωση βαθμολογίας των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2024

paneladik 400px

 

 Ανακοίνωση βαθμολογίας των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2024

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού γνωστοποιείται ότι οι  βαθμολογίες των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2024 ανακοινώνονται σήμερα. Όλοι οι υποψήφιοι των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας και την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου.

Το Δ.Τ. εδώ 

Ανακοίνωση βαθμολογιών των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας Ελλήνων εξωτερικού 2024

 

ekset400 px

Ανακοίνωση βαθμολογιών των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας Ελλήνων εξωτερικού 2024

Η ανακοίνωση βαθμολογιών των μαθημάτων Γενικής Παιδείας, Ομάδων Προσανατολισμού, Ειδικών Μαθημάτων καθώς και των Μουσικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων Ελλήνων του Εξωτερικού, των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό και των Ελλήνων αποφοίτων ξένων λυκείων του εξωτερικού έτους 2024 ΕΔΩ