Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πανελλήνιες 2024: Ρυθμίσεις για τους υποψήφιους αδελφών που απεβίωσαν στο σεισμό της Σάμου το 2020

 2018 10 08 19 25 26

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για ευνοϊκή ρύθμιση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ μέσω Πανελληνίων 2024 των υποψηφίων αδελφών που απεβίωσαν στο σεισμό της Σάμου το 2020.

Όπως αναφέρεται και στο ΦΕΚ Οι διατάξεις της απόφασης εφαρμόζονται για τους υποψηφίους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τα ακαδημαϊκά έτη 2024-2025 και 2025-2026, των οποίων οι αδελφοί απεβίωσαν συνεπεία του σεισμού της Σάμου της 30ής Οκτωβρίου 2020.

Εισαγωγή δικαιούχων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ

Υπ. Παιδείας: Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτών ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ)

 ipourgeio 400px

Δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ.Ιωάννας Λυτρίβη, με την οποία ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες  σχετικά με την εφαρμογή της διαδικασίας αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης των πρώην ΔΙΕΚ, νυν Δημόσιων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την απόφαση  προβλέπεται για τους εκπαιδευτές ΣΑΕΚ αξιολόγηση από καταρτιζόμενους και ποινή «παύσης» ενός έτους για όσους αξιολογηθούν αρνητικά.

ΤΟ ΦΕΚ ΕΔΩ

Έντυπα αιτήσεων αμοιβαίων μεταθέσεων εκπαιδευτικών Α'βάθμιας και Β'βάθμιας εκπαίδευσης

 

book 1091627 1280

 

Αρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως και τις 11/04/24.

Το έντυπο της Αβάθμιας ΕΔΩ 

Το έντυπο της Ββάθμιας ΕΔΩ 

Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Πετοσφαίρισης επί Άμμου (Μπιτς Βόλεϊ) των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2023-2024

 

 beach volley

 Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Πετοσφαίρισης επί Άμμου (Μπιτς Βόλεϊ) των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2023-2024

Η προκήρυξη ΕΔΩ 

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«Πρωτόκολλο ποινών» επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας: ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΜΑΘΗΤΗ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΙΝΗ

 

 «Πρωτόκολλο ποινών» επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας «Πρωτόκολλο ποινών» με στόχο την τήρηση της απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία θα καταρτίσει το υπουργείο Παιδείας, μελετώντας ευρωπαϊκές πρακτικές όπως το σύστημα που ισχύει στη Δανία.

Κάθε παράπτωμα θα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη ποινή. Έτσι θα είναι υποχρεωτικό οι μαθητές να παραδίδουν τα κινητά τους τηλέφωνα στο σχολείο, ημερησίως, κατά την έναρξη των μαθημάτων. Η ποινή όταν μαθητής βρεθεί με το κινητό του στην τάξη θα είναι αποβολή, από ωριαία έως και ημερήσια στην περίπτωση υποτροπής.

Παιδικοί σταθμοί ΕΕΤΑΑ: Voucher για όλους, ο μοναδικός «κόφτης»

 

Αυξάνονται οι δικαιούχοι των voucher των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών της ΕΕΤΑΑ για την περίοδο 2024-2025: Το πρόγραμμα αφορά μητέρες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και απευθύνεται σε χιλιάδες παιδιά.

Σύμφωνα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη στόχος είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλες οι αιτήσεις παιδιών που θα υποβληθούν.

Οι εργαζόμενοι (μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι) ή άνεργοι γονείς θα λάβουν ενίσχυση με τη μορφή voucher για την εγγραφή του παιδιού ή των παιδιών τους:

- σε βρεφικό, βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό
- σε βρεφικό σταθμό ολοκληρωμένης φροντίδας.

Εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Α Δημοτικού: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις

 

Οι εγγραφές μαθητών που θα φοιτήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο για πρώτη φορά σε Νηπιαγωγείο και Α Δημοτικού ολοκληρώνονται σήμερα, Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Σήμερα, Τετάρτη 27 Μαρτίου, λήγει η προθεσμία της υποβολής των αιτήσεων εγγραφής των μαθητών/τριών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το επόμενο σχολικό έτος 2024-2025. 

Για την εγγραφή στο Νηπιαγωγείο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΣΔΙΠ, ΙΑΚΩΒΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:  ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Παρακαλώ πολύ για τη δημοσίευση του παρακάτω ενημερωτικού

Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο  Διοικητικού Προσωπικού

του Αιρετού  του ΚΥΣΔΙΠ

Ιακωβίδη Γιάννη

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2024


ekpaideftikos2


 Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνονται οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2024.

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2024

2018 10 08 19 25 26 

 


Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνονται οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2024.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

            Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε εκφράζει την εντονότατη ανησυχία της για τα συνεχή κρούσματα εγκληματικής συμπεριφοράς που καταγράφονται στους σχολικούς χώρους. Συγκεκριμένα, σε Γυμνάσιο της Αθήνας 19χρονος εξωσχολικός, αδελφός μαθητή του σχολείου χτύπησε με σφυρί μαθητή του σχολείου  και τραυμάτισε με μαχαίρι τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας!!! Την ίδια ημέρα σε Λύκειο της Κρήτης ανακαλύφθηκε εκρηκτικός μηχανισμός!!! Αυτά είναι μόνο δύο-τα πιο ακραία- από τα περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά στις σχολικές μονάδες, γεγονότα που πολλές φορές δεν δημοσιοποιούνται, γιατί οι εκπαιδευτικοί φοβούνται.   

Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

ipourgeio 400px

 Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού λήγει στις 25-04-2024 για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ. Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025 είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr.

Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ 

Υπ. Παιδείας: Σχετικά με τον αριθμό μαθητών ανά τάξη και την οργανικότητα εκπαιδευτικών στα σχολεία

 IMG 20230817 WA0024

Αυτό τονίζει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή σε γραπτή απάντηση, ύστερα από ερώτηση στη Βουλή σχετικά  με τα οργανικά κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικών και τον αριθμό μαθητών ανά τάξη.

Ο αριθμός μαθητών ανά τάξη και η οργανικότητα των εκπαιδευτικών στα σχολεία

Σύμφωνα με το έγγραφο:

Αριθμός μαθητών/τριών ανά τμήμα στο Δημοτικό Σχολείο

Ο μέγιστος αριθμός μαθητών/τριών ανά τμήμα στο Δημοτικό Σχολείο καθορίζεται σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 2, του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (Α ́109 ) όπως ισχύει: «Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα είναι είκοσι πέντε (25). Από επταθέσιο σχολείο και άνω ο ελάχιστος αριθμός των μαθητών δεν μπορεί να είναι μικρότερος από δέκα πέντε (15) ανά τμήμα».

Η οργανικότητα

Εδική Αγωγή: Οι διορισμοί θα είναι εφικτοί απευθείας στα ΚΕΔΑΣΥ

 IMG 20230817 WA0024

«Απάντηση στην Αναφορά με αριθμ. πρωτ. 1260/21-2-2024»

Σε απάντηση του ανωτέρω Μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα: Τα τελευταία τέσσερα έτη ο αριθμός των μονίμων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση έχει αυξηθεί από 708 (Μάρτιος 2020) σε 2.232 (Μάρτιος 2024), ποσοστό αύξησης 215%.

Τι θα γίνει με τα κινητά στα σχολεία - Πότε θα πέφτει 5ημερη αποβολή

 

Η συστηματική και ανεξέλεγκτη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία παρά το γεγονός ότι υπάρχει απαγορευτικό, οδηγεί το Υπουργείο Παιδείας να λάβει μέτρα και να ενεργοποιήσει ποινολόγιο για τους παραβάτες μαθητές.

Τα τελευταία χρόνια αν και το υπουργείο Παιδείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς γνωστοποιεί την διάταξη βάσει της οποίας απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματική η κατοχή και χρήση κινητών και smartwatch σε όλους τους χώρους του σχολείου εντούτοις παραμένει κενό γράμμα και οι μαθητές από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο κάνουν του κεφαλιού τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. 

Υπ. Εσωτερικών: Διαδικασία αξιολόγησης προϊσταμένων για την αξιολογική περίοδο 2023 – Εφαρμογή Επικύρωσης Στόχων 2023

 

 Υπ. Εσωτερικών: Διαδικασία αξιολόγησης προϊσταμένων για την αξιολογική περίοδο 2023 – Εφαρμογή Επικύρωσης Στόχων 2023

Διευκρινίσεις σχετικά με την επίσημη μετάφραση των πρωτοτύπων εγγράφων από μεταφραστή δικηγόρο της Ελλάδας, με θεώρηση της υπογραφής του από το δικηγορικό σύλλογο

 ipourgeio 400px

ΥΠΑΙΘΑ, Αριθ. Πρωτ.: 29716/H2/21-03-2024

Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την επίσημη μετάφραση των πρωτοτύπων εγγράφων από μεταφραστή δικηγόρο της Ελλάδας, με θεώρηση της υπογραφής του από το δικηγορικό σύλλογο

Κυψέλη: 19χρονος Γεωργιανός εισέβαλε με μαχαίρι σε γυμνάσιο - Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

 

 Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στην ΕΛ.ΑΣ. όταν ένας 19χρονος Γεωργιανός μπήκε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Κυψέλη και κραδαίνοντας ένα σφυρί και ένα μαχαίρι τραυμάτισε έναν μαθητή από την Νιγηρία καθώς και τον διευθυντή του σχολείου.

Ειδικότερα, το περιστατικό συνέβη περίπου στις 8.30 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της επίθεσης αφορά στη διαμάχη που είχε ο αδελφός του δράστη με τον μαθητή από την Νιγηρία. Τα δύο παιδιά είχαν μαλώσει και σήμερα ο μεγάλος αδερφός αποφάσισε να εκδικηθεί. Μπήκε στο σχολείο και χτύπησε τον μαθητή από τη Νιγηρία με ένα σφυρί, ενώ στη συνέχεια τραυμάτισε με ένα μαχαίρι τον διευθυντή του σχολείου.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

ΕΝ.ΕΡ.Υ.Π.: Αποσπάσεις διοικητικών υπαλλήλων στο εξωτερικό.

 

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ -  ΕΝ.ΕΡ.Υ.Π.

Ανδρέα Παπανδρέου 37 , 15180– Μαρούσι  - email:eneryp2023@gmail.com – τ.6934919217

                                                                                                   Μαρούσι  26 Μαρτίου 2024

                                                                                                                         Αρ. Πρωτ.: 12

                                            

                                                                                   ΠΡΟΣ :      Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Πιερρακάκη

                                                                                                  ΚΟΙΝ.:       Υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζ. Μακρή                                                                                                      

                                                                                                                     Γ. Γραμματέα ΥΠΑΙΘΑ, κ. Ι. Κατσαρό   

                                                                                                       Υπηρεσιακό Γραμματέα, κ. Ι. Βλάσση                                     

                                                                     ΠΟΣΥΠ - Μέλη μας

 

Να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων με απόσπαση διοικητικών υπαλλήλων αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘΑ στα Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού.

Υποβολή αιτήσεων για Μερική Φοίτηση

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του ν. 4957/2022 (Α 141) δικαίωμα υποβολής αίτησης για μερική φοίτηση έχουν:

α) οι φοιτητές/ριες που αποδεδειγμένα εργάζονται τουλάχιστον είκοσι (20) ώρες την εβδομάδα,

β) οι φοιτητές/ριες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες,

γ) οι φοιτητές/ριες που είναι παράλληλα αθλητές/ριες και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ανήκουν σε αθλητικά σωματεία εγγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148), που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Απόφαση ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την μη συνέχιση της Απεργίας-Αποχής από την ατομική Αξιόλογη.

 

Δε συνεχίζει την απεργία αποχή για την αξιολόγηση η ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Να μη συνεχίσει την απεργία αποχή για την ατομική αξιολόγηση και να μην επαναπροκηρύξει, αυτή τη στιγμή, νέες 3ωρες Στάσεις Εργασίας για τον μήνα Απρίλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, συνεκτιμώντας τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες κρίθηκε παράνομη η απεργία-αποχή της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 : ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
 
            ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. 
  
                                                      ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821

Αν δεν θυσιαζόταν ο Παλαιολόγος στην Πόλη θα υπήρχαν τα τόσα 1821;

 

 Στα παιδικά μας χρόνια μάθαμε τον θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά. Έχουν περάσει αιώνες από τότε που η Πόλη, η “χαρά και επίδα όλων των Ελλήνων,” είχε υποταχθεί στον πλέον βάρβαρο λαό. Ο θρύλος όμως δεν πέθανε, πως θα μπορούσε άλλωστε να πεθάνει, ο θρύλος, η ίδια η θύμηση του Παλαιολόγου, που μάχεται μόνος με χιλιάδες εχθρούς, αν και γνωρίζει ότι τελικά οι βάρβαροι θα περάσουν. Μήπως την ίδια αλήθεια δεν γνώριζε και ένας άλλος βασιλιάς, 2000 χρόνια πριν από αυτόν, όταν έπεσε «τοις κοίνων ρήμασι πειθόμενος», κραυγάζοντας Μολών Λαβέ.

Κ. Μητσοτάκης: Αυστηρές ποινές μέχρι και αλλαγή σχολείου για το bullying

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

  • Να περάσω στα ανησυχητικά επίπεδα της εγκληματικότητας μεταξύ ανηλίκων, ιδίως στην αλματώδη αύξηση των περιστατικών bullying, ένα φαινόμενο που φυσικά δεν είναι μόνο ελληνικό, το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον δυτικό κόσμο.
  • Είναι πολύ ορθή η απόφαση του υπουργείου Παιδείας (εκτός από τη λειτουργία της πλατφόρμας γνωστοποίησης περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες αλλά και της εθνικής αντι-bullying καμπάνιας που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο) να υπάρξει αλλαγή και στο πλαίσιο συνεπειών.

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΧΛΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΟ skairadio.gr ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ video

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟ ΤΟ  01:17:51

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Μετά από αξιολόγηση η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

 

Παρά τις αντιστάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών στην αξιολόγηση, ο θεσμός που έχει ψηφιστεί από το 2021 προχωράει κανονικά στα σχολεία και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας οι πρώτες αξιολογήσεις εκπαιδευτικών θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, στους οποίους έχει δοθεί προτεραιότητα από την πολιτική ηγεσία, καθώς η αξιολόγηση αποτελεί το «χαρτί» για να λάβουν αναδρομικά τη μονιμοποίησή τους.

Ποινολόγιο και για τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία - Τι ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης

 

Ακόμα και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος σε μαθητές που χρησιμοποιούν το κινητό τους για να κάνουν bullying ή να καταγράφουν προσωπικές στιγμές προβλέπει το νέο πλαίσιο συνεπειών του υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία, όπως λένε στην «Απογευματινή» αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας. Επίσης, θα υπάρχουν ποινές και για αυτούς που χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους μέσα στην τάξη, από μία απλή σύσταση μέχρι και πενθήμερη αποβολή.

Έρχεται voucher για αθλήματα - Sports Pass έως 300 ευρώ για χιλιάδες μαθητές

 

Την παροχή ενός voucher για μαθητές της Α Γυμνασίου, που θα ονομάζεται Sports Pass, έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Sports Pass θα είναι ένα voucher ύψους έως 300 ευρώ που αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Αριθμός εισακτέων μαθητών/τριών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025

 

ipourgeio 400px 

Αριθμός εισακτέων μαθητών/τριών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025

H απόφαση ΕΔΩ 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αποσπάσεις σε Ευρωπαικά Σχολεία

 

4 bru

 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αποσπάσεις σε Ευρωπαικά Σχολεία

Η πρόσκληση ΕΔΩ 

Οι αμοιβές στις εξετάσεις ελληνομάθειας

 

Οι αμοιβές στις εξετάσεις ελληνομάθειας

ΤΟ ΦΕΚ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/3 – ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΟΛΜΕ

 

                                                                       Αθήνα, 22/03/2024
                                                                       Α.Π.: 2446

 

                                                 ΠΡΟΣ: τα ΔΣ των ΕΛΜΕ

 

                                               

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/3 – ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΟΛΜΕ

 

Μετά την προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση που κρίθηκε παράνομη, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις από την Τρίτη 26 Μαρτίου ως την Παρασκευή 29 Μαρτίου με θέμα τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

 

rsz flag 3664528 1280

 

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Σήμερα η Ελλάδα γιορτάζει τα 203 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ο αγώνας για την Ανεξαρτησία ξεκίνησε από τη δίψα των Ελλήνων για ελευθερία και άντεξε χάρη στην πίστη και την αφοσίωση των επαναστατών. Απέναντι στην αριθμητική και υλική υπεροπλία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αντέταξαν θάρρος, αυτοθυσία, προσήλωση στον στόχο και εφευρετικότητα στο πεδίο, πετυχαίνοντας, τελικά, τη γέννηση του Ελληνικού Κράτους το 1830.

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

 

 rsz 20200325 greek flag Αντιγραφή

 

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Το μήνυμά μου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου το απευθύνω σ’ εσάς με σεβασμό στην καθημερινή προσπάθεια και στο ουσιαστικό έργο μικρών και μεγάλων, με θαυμασμό στις ικανότητές σας, με πίστη στις δυνατότητές σας, με εμπιστοσύνη στην κρίση σας και με εκτίμηση στους στόχους και τις προτεραιότητές σας.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Αυστηρές ποινές για να προχωρήσει η αξιολόγηση

kathmathim 400 

Μήνυμα για συμμετοχή στην αξιολόγηση στέλνει το υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς, καθώς το εγχείρημα συναντά αντιδράσεις, με ενορχηστρωτές τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και συνδικαλιστές που επισκέπτονται τα σχολεία. Μάλιστα, σύμφωνα με εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία σε όποιον εμποδίζει την αξιολόγηση μπορεί να επιβληθεί ποινή έως και φυλάκιση δύο ετών. Από την πλευρά της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ανεβάζει τους τόνους καταθέτοντας στον κλάδο πρόταση για διήμερη απεργία (16-17/4), ενώ οξείες είναι οι αντιδράσεις αριστερών συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Παράταση εγγραφών μαθητών/τριών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2024-25

ipourgeio 400px

Mε απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μ. Μακρή παρατείνεται η προθεσμία της υποβολής των αιτήσεων εγγραφής των μαθητών/τριών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-2025, μέχρι και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

 
Η εγκύκλιος ΕΔΩ.

Υπενθύμιση προθεσμίας προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών/ριών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών/ριών στη Σχολή Πυροσβεστών

 

rsz 1pirosvestes

Υπενθύμιση προθεσμίας προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών/ριών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών/ριών στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2024

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, η ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης συμμετοχής στο διαγωνισμό εισαγωγής στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, η οποία πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική εφαρμογή που λειτουργεί ειδικά για το Διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος www.fireservice.gr, λήγει την Τρίτη 26-03-2024.

Παράταση της προθεσμίας υποβολής πρότασης διδακτικού βιβλίου για τη διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης διδακτικών βιβλίων στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων (Μ.Δ.Β.) και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων (Ψ.Β.Δ.Β.).

 

ipourgeio 400px

Παράταση της προθεσμίας υποβολής πρότασης διδακτικού βιβλίου για τη διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης διδακτικών βιβλίων στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων (Μ.Δ.Β.) και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων (Ψ.Β.Δ.Β.).

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση 

Συμπληρωματική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσης εκπαιδευτικού του αγγλόφωνου τμήματος του Δευτεροβάθμιου Κύκλου του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου για το σχολικό έτος 2023-2024

 

ipourgeio 400px

Συμπληρωματική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσης εκπαιδευτικού του αγγλόφωνου τμήματος του  Δευτεροβάθμιου Κύκλου του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου για το σχολικό έτος 2023-2024

Το έγγραφο ΕΔΩ 

ΕΥΔΟΞΟΣ: Ξεκινούν οι Δηλώσεις των Φοιτητικών Συγγραμμάτων Εαρινού Εξαμήνου 2023-2024 /

Δηλώσεις Συγγραμμάτων Οι δηλώσεις διδακτικών συγγραμμάτων των φοιτητών των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 μέσα από την πλατφόρμα Εύδοξος στο https://eudoxus.gr θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024.

Επισημαίνεται ότι εφόσον η Γραμματεία του Τμήματος έχει ορίσει μεταγενέστερη ημερομηνία έναρξης ή προγενέστερη ημερομηνία λήξης δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων, θα ισχύσει αυτή.

Μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η υποβολή αιτήσεων προμήθειας διδακτικών συγγραμμάτων μέσω του συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» από τις βιβλιοθήκες των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. Τα «Φοιτητικά Νέα» επισημαίνουν ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και των στελεχών εκπαίδευσης σχετικά με τη δικαστική εξέλιξη των προκηρυχθεισών απεργιών – αποχών που συνδέονται με τη διαδικασία αξιολόγησης

         

     Ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και των στελεχών εκπαίδευσης σχετικά με τη δικαστική εξέλιξη των προκηρυχθεισών απεργιών – αποχών που συνδέονται με τη διαδικασία αξιολόγησης

Πληροφορίες:

Π. Βαγενάς (Π.Ε.) Μ. Καραμπέλου (Δ.Ε.) Σ. Δημητρίου (ΕΕΠ-ΕΒΠ)

Τηλέφωνο :

210 344 2121 (Π.Ε.), 210 344 3248 (Δ.Ε.), 210 344 3003 (ΕΕΠ-ΕΒΠ)

E-mail:

 t09ppe2@minedu.gov.gr (Π.Ε.), t09pde2n@minedu.gov.gr (Δ.Ε.) eep-evp@minedu.gov.gr (ΕΕΠ-ΕΒΠ)

Κοινοποίηση:

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Πώς θα γιορταστεί η 25η Μαρτίου στα σχολεία

 

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου στα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) της χώρας δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα καθώς οι μαθητές θα παρακολουθήσουν τις εορταστικές σχολικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Τι προβλέπει ο εορτασμός στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι μαθητές συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους/τις άλλους/ες μαθητές/τριες. Με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο.

Επιχείρηση «ανομία στα ΑΕΙ, τέλος

 

Την πύλη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα περάσουν οι πρυτανικές αρχές των μεγάλων ελληνικών πανεπιστημίων, ώστε σε συνεργασία με τις ηγεσίες των δύο υπουργείων, Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, να αξιολογηθούν τα σχέδια ασφαλείας που έχουν καταθέσει. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μόλις τέσσερα πανεπιστήμια -από τα 25 της χώρας- έχουν καταρτίσει ολοκληρωμένα σχέδια ασφαλείας, εγκεκριμένα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πρωθυπουργικό «σήμα» νομιμότητας για τα πανεπιστήμια

 

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα πανεπιστήμια. Ειδικότερα, σημείωσε πως δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές «οι οποίοι να προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις κατ' επανάληψη και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή κίνηση, που δεν είναι άλλη από τη διαγραφή τους από το πανεπιστήμιο». 

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

 

rsz travel ticket

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

 Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλήφθηκαν ως προσωρινοί αναπληρωτές για το διδακτικό έτος 2023-2024, προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας, από 21/03/24 έως 29/03/2024.

Ειδικότερα:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Τελετή βράβευσης 17ου Εθνικού Διαγωνισμού e Twinning

 

gov

Τελετή βράβευσης 17ου Εθνικού Διαγωνισμού e Twinning 

Ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (ΕΟΥ) σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην τελετή βράβευσης των νικητών του 17ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning που προκήρυξε ο ΕΟΥ της δράσης eTwinning τον Οκτώβριο 2023 και η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στο πλαίσιο υλοποίησης της Εαρινής Καμπάνιας eTwinning, με ετήσιο θέμα «Ευημερία στο σχολείο», την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:00-19:00 .

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 

Προκήρυξη αγώνων ΤΖΟΥΝΤΟ

 

rsz 11000 f 294972019 xkzsdc4kyepha1x3vnk2zmzc08kjxh3l

Προκήρυξη αγώνων ΤΖΟΥΝΤΟ

Το σχετικό έγγραφο της προκήρυξης ΕΔΩ 

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΕΔΙΟΥ Β: Οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικών μονάδων, ΚΕΔΑΣΥ και ΣΔΕΥ (ΕΔΥ) - Πεδίο Β

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΕΔΙΟΥ Β:  Οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικών μονάδων, ΚΕΔΑΣΥ και ΣΔΕΥ (ΕΔΥ) - Πεδίο Β

Κ. Πιερρακάκης: Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή για bullying στα σχολεία video

 3a0d1f0c 0211 4981 9ca8 768bfe42f8d8

Την επαναφορά της πενθήμερης αποβολής για περιστατικά bullying σε σχολεία προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σε εκπομπή του Mega.

Αποβολή για bullying στα σχολεία

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα που ετοιμάζεται για την αποτύπωση περιστατικών bullying με επώνυμες καταγγελίες.

Με μοντέλο... ΟΟΣΑ οι προσλήψεις εκπαιδευτικών, στόχος οι αναπληρωτές να γίνουν μόνιμοι

 3a0d1f0c 0211 4981 9ca8 768bfe42f8d8

Ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην ελληνική εκπαίδευση αναμένεται να αποκτήσει ο ΟΟΣΑ, ο οποίος σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, θα κάνει προτάσεις με σκοπό την αλλαγή του συστήματος προσλήψεων των εκπαιδευτικών.

Αποκαλύψεις για το σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών έκανε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας ότι πλέον ο ΟΟΣΑ θα συμμετέχει στην επιλογή στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών.

«Υπήρξε η συζήτηση για τα αποτελέσματα του Pisa και στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες χώρες της ΕΕ. Μας προβλημάτισαν σε σχέση με πτωτική καμπύλη. Θα κάνουμε μία μελέτη, όπου ο ΟΟΣΑ θα έρθει να μας προτείνει μία σειρά από μέτρα για το πως θα βελτιώσουμε αυτά τα αποτελέσματα, όχι με ένα τρόπο αυθαίρετο αλλά με ένα τρόπο συμβατό για το τι έχει ανάγκη η χώρα μας, στο πλαίσιο της πολιτικής μας. όχι απλώς αντιγράφεις τι κάνουν στη Σουηδία ή στη Φινλανδία, που είναι υπέροχα παραδείγματα αλλά δεν θα δούλευαν αναγκαστικά εδώ. Μέσα σ’αυτή τη μελέτη, θα υπάρξουν και συστάσεις για τους διορισμούς εκπαιδευτικών», είπε χαρακτηριστικά.