Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Επαναπροκήρυξη – Πρόσκληση ενδιαφέροντος για επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων ΔΔΕ

 

Επαναπροκήρυξη – Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή Διευθυντών/ντριών σε σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Λακωνίας

Υπ' αριθμ. 3522/08-08-2023 Επαναπροκήρυξη – Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή Διευθυντών/ντριών στις σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Λακωνίας: ΓΕΛ Καστορείου, ΓΕΛ Κροκεών, ΕΠΑΛ Μολάων και ΕΕΕΕΚ Δήμου Ευρώτα

Επαναπροκηρύσσεται η πλήρωση με επιλογή των παρακάτω τεσσάρων (04) θέσεων Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητας της ΔΔΕ Λακωνίας και καλούμε τους/τις ενδιαφερόμενους/ες εκπαιδευτικούς που έχουν τα νόμιμα προσόντα και προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, να υποβάλουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Θέσεις Διευθυντών/Διευθυντριών που προκηρύσσονται:

  1. ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
  2. ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΟΚΕΩΝ "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ"
  3. 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΜΟΛΑΩΝ
  4. ΕΕΕΕΚ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Α) ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Οι προϋποθέσεις υποψηφιότητας ορίζονται στο ανωτέρω υπ. αρ. 3 έγγραφο (ΦΕΚ 136/Α΄/03-08-2021), το οποίο συμπληρώθηκε και με το ανωτέρω υπ. αρ. 6 έγγραφο (ΦΕΚ 219/Α΄/25-11-2022).

Αναλυτικά:

Οι υποψήφιοι/ες για τις παραπάνω θέσεις πρέπει να:

α) Είναι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης, της οικείας βαθμίδας εκπαίδευσης, με τουλάχιστον δωδεκαετή εκπαιδευτική υπηρεσία. Ειδικότερα, υποψήφιοι/ες για τις θέσεις Διευθυντών/ντριών:

  • Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) μπορεί να είναι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ01 έως και ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40 και ΠΕ78 έως και ΠΕ91.
  • Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) μπορεί να είναι εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), εφόσον έχουν τα προσόντα διορισμού και τοποθέτησης σε ΣΜΕΑΕ. Για τα μέλη του ΕΕΠ απαιτούνται τουλάχιστον δώδεκα (12) έτη εκπαιδευτικής και οκτώ (8) έτη υποστηρικτικής υπηρεσίας, από τα οποία τα τέσσερα (4) τουλάχιστον έτη πρέπει να έχουν διανυθεί στον τύπο ΣΜΕΑΕ της προκηρυσσόμενης θέσης. Οι εκπαιδευτικοί μπορεί να είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01 έως και ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40 και ΠΕ78 έως και ΠΕ91. Υποψήφιοι/ες μπορούν να είναι και εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του κλάδου δασκάλων και εκπαιδευτικοί του ΠΔ 323/1993 και της υπό στοιχεία 172260/Ε1/17-10-2016 ΚΥΑ του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, εφόσον πληρούν και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.

β) Έχουν διδακτική υπηρεσία οκτώ (8) τουλάχιστον ετών, από τα οποία τα τέσσερα (4) πρέπει να έχουν διανυθεί στην οικεία βαθμίδα εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι/ες για θέσεις Διευθυντών/ντριών ΕΕΕΕΚ πρέπει να έχουν διδακτική υπηρεσία οκτώ (8) τουλάχιστον ετών, από τα οποία τα τέσσερα (4) έτη στον τύπο ΣΜΕΑΕ της προκηρυσσόμενης θέσης. Για τα μέλη του ΕΕΠ ως διδακτική υπηρεσία νοείται η παροχή υποστηρικτικού έργου.

γ) Σύμφωνα με την παρ.11 του αρ.41 του Ν.4823/2021, κατά την επαναπροκήρυξη των θέσεων, μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα εκπαιδευτικοί με μικρότερο χρόνο εκπαιδευτικής ή διδακτικής υπηρεσίας.

δ) Έχουν πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) Α΄ επιπέδου, η οποία αποδεικνύεται με τη σχετική πιστοποίηση ή σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ.6 του άρθρου 26 του ΠΔ50/2001 (ΦΕΚ 39/Α΄/05-03-2001) για την απόδειξη της γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ) και τεκμαίρεται για εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ86.

Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος/α για την επιλογή ούτε να τοποθετηθεί σε θέση στελέχους εκπαίδευσης εκπαιδευτικός ή μέλος του ΕΕΠ που:

  • Διανύει δοκιμαστική υπηρεσία με την επιφύλαξη του άρθρου 78 του Ν.4997/2022.
  • Τελεί σε διαθεσιμότητα ή αργία ή έχει καταδικαστεί τελεσιδίκως για τα αδικήματα της παρ. 1 του άρθρου 8 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Ν.3528/2007, ΦΕΚ 26/Α'/09-02-2007) ή του/της έχει επιβληθεί τελεσίδικα οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή ανώτερη του προστίμου αποδοχών τεσσάρων (4) μηνών, για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα μέχρι τη διαγραφή της ποινής κατά το άρθρο 145 του ίδιου Κώδικα.
  • Εκπαιδευτικός ή μέλος του Ε.Ε.Π. που έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του/της, σύμφωνα με την περ. β) της παρ. 1 του άρθρου 44 του Ν.4823/2021 δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος/α για την επιλογή, ούτε να τοποθετηθεί σε όμοια ή ανώτερη θέση στελέχους της εκπαίδευσης για τα τέσσερα (4) έτη που έπονται της απαλλαγής. Η ιεράρχηση των θέσεων των στελεχών της εκπαίδευσης ακολουθεί τη σειρά αναγραφής τους στο άρθρο 58 του ίδιου νόμου. Οι θέσεις των περ. : i) στ) και ζ), ii) θ) έως ια) και iii) ιβ) έως ιδ) του άρθρου 58 θεωρούνται όμοιες, ξεχωριστά για κάθε περίπτωση.
  • Εκπαιδευτικός, του οποίου τα πιστοποιητικά των τυπικών προσόντων, σύμφωνα με τα άρθρα 33, 35 του Ν.4823/2021, που προσκομίζονται κατά τη διαδικασία επιλογής είναι πλαστά ή υποβάλλει στη διαδικασία αυτή αναληθείς δηλώσεις, δεν επιλέγεται ως στέλεχος της εκπαίδευσης.
  • Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων, δεν επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για θέση στελέχους της εκπαίδευσης.
  • Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων.
  • Τα κωλύματα επιλογής δεν πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας όσο και κατά τον χρόνο τοποθέτησης από το αρμόδιο όργανο.

 

Β) ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 17 της με αρ. πρωτ. Φ.361.22/6/149788/Ε3/02-12-2022 Υ.Α. (ΦΕΚ 6141/Β΄/03-12-2022) «Ρύθμιση θεμάτων σχετικών με τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων» όπως τροποποιήθηκε με τη με αρ. πρωτ. Φ.361.22/65/86020/Ε3/31-07-2023 Υ.Α. (ΦΕΚ 4843/Β΄/01-08-2023) και ισχύει, σε περίπτωση επαναπροκήρυξης των θέσεων, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθορίζουν τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων με τις σχετικές προκηρύξεις.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας (επισυνάπτεται υπόδειγμα) υποβάλλονται:

Α) με φυσική παρουσία στη ΔΔΕ Λακωνίας ή

Β) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση mail@dide.lak.sch.gr

από την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 έως και τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 και ώρα 13:00.

Λόγω περιορισμού στο μέγεθος επισυναπτόμενων αρχείων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής μεγάλου όγκου επισυναπτόμενων δικαιολογητικών, συνιστάται η αποστολή τους με περισσότερα από ένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μαζί με την αίτηση υποψηφιότητας, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν υποχρεωτικά, μεταξύ άλλων, βιογραφικό σημείωμα, πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών και Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75). Οι αιτήσεις συνοδεύονται από τα απαραίτητα, για την απόδειξη των τυπικών προσόντων τους δικαιολογητικά που προβλέπονται στο ανωτέρω υπ. αρ. 10 έγγραφο (ΦΕΚ 6141/Β΄/03-12-2022, άρθρο 2, παρ.2).

Αναλυτικά:

α) Βιογραφικό σημείωμα.

β) Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών.

γ) Αντίγραφα τίτλων σπουδών και επιμόρφωσης.

δ) Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών.

ε) Πιστοποιητικά επιμόρφωσης στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) ή αποδεικτικά γνώσης χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ).

στ) Αποδεικτικά συγγραφικού και ερευνητικού έργου.

ζ) Βεβαιώσεις ή υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν στο διδακτικό έργο καθώς και στη διδακτική, συμβουλευτική – καθοδηγητική και διοικητική – υποστηρικτική εμπειρία, τα οποία πρέπει να αναφέρουν χρόνο έναρξης και λήξης, κατά περίπτωση.

η) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75), με την οποία βεβαιώνεται:

αα) Ότι ο/η εκπαιδευτικός δεν διανύει δοκιμαστική υπηρεσία ή εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 78 του ν. 4997/2022, δεν τελεί σε διαθεσιμότητα ή αργία, δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της παρ. 1 του άρθρου 8 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α' 26) ή δεν του/της έχει επιβληθεί τελεσίδικα οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή ανώτερη του προστίμου αποδοχών τεσσάρων (4) μηνών, για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα, μέχρι τη διαγραφή της ποινής κατά το άρθρο 145 του ίδιου κώδικα.

ββ) η γνησιότητα και αλήθεια των υποβαλλόμενων τίτλων σπουδών και λοιπών δικαιολογητικών,

γγ) ότι ο/η εκπαιδευτικός δεν έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως στέλεχος της εκπαίδευσης σύμφωνα με την περ. β' της παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4823/2021 τα τέσσερα τελευταία έτη.

δδ) ότι ο/η εκπαιδευτικός δεν αποχωρεί υποχρεωτικά από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων.

Όλοι οι τίτλοι σπουδών που προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αρμοδίως αναγνωρισμένοι. Ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα πρέπει να έχουν επίσημα μεταφρασθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή άλλο αρμόδιο κατά νόμο όργανο.

Η γνώση ξένης γλώσσας καθώς και χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ) αποδεικνύεται με βάση τίτλους που ορίζονται από τα προβλεπόμενα στις διαδικασίες επιλογής του ΑΣΕΠ.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δεν γίνονται δεκτά συμπληρωματικά δικαιολογητικά.

 

Δείτε εδώ την απόφαση.

Συνημμένα έγγραφα:

1_Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

2_Αίτηση_εκπαιδευτικού_για_ΠΥΜ

3_Υπεύθυνη_Δήλωση_Υπόδειγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου