Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Πότε ανοίγουν τα πανεπιστήμια 2023 – 2024 - Πότε αρχίζουν οι εγγραφές φοιτητών στα πανεπιστήμια 2023

 

Πότε ανοίγουν τα πανεπιστήμια 2023 – 2024

Το Ακαδημαϊκό έτος ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έργο κάθε Ακαδημαϊκού έτους διαρθρώνεται σε δύο Ακαδημαϊκές περιόδους, τη χειμερινή και την εαρινή περίοδο (χειμερινό και εαρινό εξάμηνο).

Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης καθορίζονται με απόφαση της Συγκλήτου και περιλαμβάνονται στο Ακαδημαϊκό ημερολόγιο.

Κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει τουλάχιστον δεκατρείς (13) πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας.

Η έναρξη των μαθημάτων ορίζεται στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο κάθε έτους.

Κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα και κάθε τμήμα διαθέτει διαφορετικό διδακτικό έργο, όποτε η δομή του ακαδημαικού έτους προσαρμόζεται ανάλογα τις ανάγκες του τμήματος.

‘Ετσι, σε αντίθεση με τις σχολικές τάξεις, δεν υπάρχει κάποια προκαθορισμένη ημερομηνία που ξεκινούν τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια, άλλα αυτό εξαρτάται από τη κάθε σχολή.

Συνήθως, βεβαια, τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια ξεκινούν στις αρχές του Οκτωβρίου, με ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις, ανάλογα το πρόγραμμα του κάθε τμήματος.

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα ανακοινώσεων της κάθε σχολής, ώστε να ενημερώνονται για τη ακριβή ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων.

 Πότε αρχίζουν οι εγγραφές φοιτητών στα πανεπιστήμια 2023

Πρώτο βήμα, πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια, αποτελεί η εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών στις σχολές στις οποίες πέρασαν.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών 2023 θα πραγματοποιηθούν.

Με την ηλεκτρονική εγγραφή δεν είναι απαραίτητη η κατάθεση δικαιολογητικών και δεν απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου συνήθως έχουν προθεσμία οι φετινοί επιτυχόντες στις σχολές των ΑΕΙ όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν τις ηλεκτρονικές του εγγραφές.

Την ίδια χρονική περίοδο έχουν προθεσμία και οι επιτυχόντες στα ΔΙΕΚ να υποβάλλουν Αίτηση Εγγραφής.

Η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται στο ανωτέρω διάστημα υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2023.

Οι επιτυχόντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2022 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr.

Στο eregister.it.minedu.gov.gr, θα αναρτηθεί ανακοίνωση που θα διευκρινίζει τον χρονικό ορίζοντα των εγγραφών στο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου