Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Οδηγία για λιγότερη θέρμανση στα σχολεία της Νέας Σμύρνης

Μία επιστολή από τον Δήμο Νέας Σμύρνης προς τα σχολεία για περικοπές στο φυσικό αέριο και χρήση μόνο κατά τις πρωινές ώρες και τις ημέρες με κρύο κρούει ήδη τον κώδωνα για τη διαχείριση του ενεργειακού προβλήματος στα σχολεία το χειμώνα που έρχεται.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας». Σημειώνεται, δε, ότι «είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες, καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες».

Η αντίδραση των γονέων ήταν άμεση στην επιστολή του αντιδημάρχου, με νέα επιστολή προς τον δήμαρχο της Νέας Σμύρνης. «Την προσπάθεια εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων δεν μπορεί και δεν πρέπει να επωμιστεί η πολύπαθη τα τελευταία χρόνια σχολική κοινότητα», αναφέρει π Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Σμύρνης, ενώ σχετικά με τις επισημάνσεις του αντιδημάρχου για «επιβράβευση» των σχολείων που θα πετύχουν τους στόχους, τις χαρακτήρισαν «ανάξιες αναφοράς». Στο πρόβλημα της θέρμανσης είχε αναφερθεί η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της τις προηγούμενες ημέρες, υπογραμμίζοντας ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την επάρκεια θέρμανσης στα σχολεία. Οι σχολικές επιτροπές χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να διανείμουν στις σχολικές μονάδες κονδύλια για τρέχοντα έξοδα των σχολείων, μεταξύ των οποίων και τη θέρμανση.

Σύμφωνα με τη κ. Κεραμέως, έπειτα από συνεννόηση των δύο υπουργείων, το υπουργείο Εσωτερικών θα λάβει ειδική μέριμνα για τη χρηματοδότηση των δήμων και των σχολικών επιτροπών. Φέτος, οι ανάγκες είναι αυξημένες, καθώς στην περίπτωση πολλών Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, τα σχολεία θα λειτουργούν μέχρι τις 5.30 το απόγευμα, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ωραρίου του ολοήμερου σχολείου.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου