Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Επιστροφή στα δύο self tests ανά πέντε ημέρες στα σχολεία

 

ΜΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 31.000 εν δυνάμει κρούσματα την πρώτη εβδομάδα που προέκυψαν από αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, τα σχολεία συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τη λειτουργία τους, επιστρέφοντας στα δύο self tests ανά πέντε ημέρες, με τη βεβαίωση για να προσέλθουν στο σχολείο να προσκομίζεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι πλέον self test διενεργούν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί.

Το υπουργείο Παιδείας σχολίασε ως επιτυχημένη την επιστροφή, καθώς το μαζικό τέστινγκ στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (περίπου 1 ,6 εκατομμύρια) αποκάλυψε πολλά κρούσματα, τα οποία δεν θα είχαν εντοπιστεί πραγματικά. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα ενεργά κρούσματα στα παιδιά αγγίζουν τα 75.000-80.000 στα σχολεία και έκανε έκκληση στους γονείς να ακολουθούν πιστά τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των παιδιών τους και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει πιο καθαρή εικόνα για τη διασπορά εντός του σχολικού χώρου, με τους επιστήμονες να αναμένουν τα στοιχεία από το αποτύπωμα της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Η πρώτη εβδομάδα «κύλησε» στην πλειονότητα των σχολείων ομαλά, με κάποιες αρρυθμίες σε μικρό αριθμό σχολείων, κυρίως λόγω απουσίας εκπαιδευτικών που ήταν κρούσματα. Ηδη έχουν προσληφθεί αναπληρωτές για να καλύψουν αυτά τα κενά από τις απουσίες λόγω κρουσμάτων, με τα εν δυνάμει κρούσματα μόνο την προηγούμενη εβδομάδα στους εκπαιδευτικούς να φτάνουν τα 4.000. Σε κάποια σχολεία ενεργοποιήθηκε η τηλεκπαίδευση, κυρίως λόγω απουσίας των εκπαιδευτικών ή εξαιτίας καταλήψεων.

 

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου