Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Τι ισχύει με τη νέα οδηγία για μετακινήσεις, εκδρομές και μαθητεία

 


Μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

Μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα (4) άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου.

Η  παραπάνω δυνατότητα παρέχεται, με την προσκόμιση αντίστοιχης βεβαίωσης, και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε μη αστικές περιοχές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών.

Εκδρομές

Αναστέλλεται η πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών, διδακτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων και εκπαιδευτικών επισκέψεων στην περίπτωση που για τη μετακίνηση απαιτείται η χρήση οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου εντός και εκτός της Επικράτειας.

Μαθητεία

Παρακολούθηση με φυσική παρουσία των μαθητευόμενων και του εκπαιδευτικού και διδακτικού προσωπικού του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που ορίζονται στην υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55254/9.9.2021 κοινή υπουργική απόφαση, όπως εκάστοτε ισχύει.

Διενέργεια πρακτικής άσκησης/μαθητείας των καταρτιζόμενων των Ι.Ε.Κ. και των μαθητευόμενων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που ορίζονται στην υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55254/9.9.2021 κοινή υπουργική απόφαση, όπως εκάστοτε ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου