Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Παγώνη Πρέπει να εμβολιαστούν και οι μαθητές

 

Ο ΔΙΑΡΚΩΣ αυξανόμενος αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε συνδυασμό με την ολοένα μεγαλύτερη πίεση που ασκείται στα δημόσια νοσοκομεία έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς, οι οποίοι φοβούνται πως το ερχόμενο φθινόπωρο θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.

Όπως κατέστη σαφές και από την προχθεσινή συνεδρίαση των επιτροπών εμβολιασμού και των λοιμωξιολόγων, αυτά που ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα, η έναρξη των σχολείων τον Σεπτέμβριο, αλλά και ο χαμηλός αριθμός των εμβολιασμών.

Για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας αλλά και για την ανάγκη επέκτασης του εμβολιασμού και στους μαθητές μίλησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής της παρέμβασης σε τηλεοπτικό κανάλι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη εμβολιασμού όλων των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών.

«Η πρότασή μας είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 είναι ασφαλείς» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο επιθετική και χτυπάει κυρίως τους νέους ανθρώπους. «Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία και πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό, θα έχουμε πρόβλημα, θέλουμε ποσοστό 80°/ο εμβολιασμένων» υπογράμμισε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε και στην εικόνα που επικρατεί στα j δημόσια νοσοκομεία, η οποία μπορεί να μη θυμίζει τον περσινό χειμώνα, όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολη και γεννά προβληματισμό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται σας ΜΕΘ στην Κρήτη, σύμφωνα , με την κυρία Παγώνη, όπου, όπως είI πε, υπάρχει και μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. «Η Κρήτη χρειάζεται κλίνες και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. θα βοηθηθεί από άλλες περιοχές» ανέφερε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου