Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Συνάντηση ΟΛΜΕ - ΔΟΕ με υπουργό Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων

 ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ εβδομάδα θα γίνει τελικά η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ώστε να γίνουν γνωστές οι ακριβείς συνθήκες λειτουργίας των σχολείων. Ως γνωστόν, σήμερα θα γίνουν συναντήσεις των συναρμόδιων υπουργείων με τις επιτροπές των ειδικών για το θέμα προκειμένου να δρομολογηθεί η λήψη των σχετικών αποφάσεων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιόδου.

Τα σχολεία φέτος ανοίγουν τη 13η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα εφαρμοστούν τα νέα πρωτόκολλα λειτουργίας τους και θα καθοριστεί ο αριθμός των κρουσμάτων που θα οδηγούν ένα σχολείο σε κλείσιμο τους επόμενους μήνες. Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, τα περσινά αυστηρά πρωτόκολλα - βάσει των οποίων ένα σχολικό τμήμα έκλεινε κατά την εμφάνιση τριών κρουσμάτων - δεν θα εφαρμοστούν φέτος, ενώ θα επιδιωχθεί τα σχολεία να μείνουν ανοικτά όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΔΥΟ SELF TESTS. Η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία θα γίνεταιμε την προϋπόθεση ότι θα κάνουν δύο φορές την εβδομάδα (Κυριακή και Τετάρτη) self tests, τα οποία θα χορηγούνται δωρεάν από τα φαρμακεία. Το αρνητικό αποτέλεσμα του self test θα δηλώνεται από τους γονείς, είτε χειρόγραφα στη συγκεκριμένη φόρμα (σχολική κάρτα), είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα έχει ανοίξει ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων θα πρέπει να δείχνουν στον διευθυντή τους πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, με το τελευταίο να γίνεται επίσης δύο φορές την εβδομάδα και με ιδιωτικά έξοδα. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στα σχολεία τους.

 

ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου