Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Πανελλαδικές 2021: Ανοίγουν γραφεία στήριξης υποψηφίων - Πώς θα λειτουργούν


 

Σε μια κίνηση στήριξης των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών  Εξετάσεων προχωρά το υπουργείο Παιδείας

Σε λειτουργία γραφείων στήριξης υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με Τα ΝΕΑ τα εν λόγω γραφεία αναμένεται να λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα στις αρχές της εβδομάδας.

Τα γραφεία αυτά μέχρι τις 14 Ιουνίου οπότε και είναι προγραμματισμένη η έναρξη των Πανελλαδικών θα προφέρουν απαντήσεις σε ερωτήματα τεχνικής φύσης ή θα προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη.

Τα γραφεία αυτά, κατά την ίδια πηγή, θα στεγαστούν κυρίως στα ΚΕΣΥ (Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) όλων των περιφερειών.

Πρακτικά θα λειτουργήσουν τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Στις γραμμές και τα ηλεκτρονικά μηνύματα θα απαντούν ειδικοί σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού και ψυχολόγοι.

Λιγότεροι φέτος οι εισακτέοι

Λιγότεροι θα είναι φέτος οι πρωτοετείς στα κεντρικά πανεπιστήμια περισσότεροι στα περιφερειακά. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός για μία θέση στις δημοφιλής κεντρικές σχολές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Νομική Αθήνας η οποία χάνει 35 θέσεις ενώ η Νομική Κομοτηνής κερδίζει 29.

«Όσοι υποψήφιοι είναι μέτρια προετοιμασμένοι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα και εκτιμώ ότι θα υπάρξει μείωση των βάσεων στα περιφερειακά» δήλωσε η φιλολογος Γεωργία Τσουκάρη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για πρώτη φορά φέτος δεν θα δούμε υποψηφίους να εισάγονται σε σχολές ακόμα και με λευκή κόλλα καθώς η ελάχιστη βάση εισαγωγής θα λειτουργήσει ως «κόφτης».

«Με την ελάχιστη βάση εισαγωγής κάποια τμήματα θα δεχθούν λιγότερους υποψηφίους σε σχέση με τον αριθμό που έχουν προκηρύξει κάποια άλλα τμήματα καθόλου, εκτιμάται ότι περίπου 15.000 υποψήφιοι θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας» ανέφερε ο μαθηματικός Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου