Στις 7 Δεκεμβρίου, στις 14 Δεκεμβρίου, στις 21 Δεκεμβρίου, μετά τα Χριστούγεννα, τον Μάρτη…
Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις πιθανές ημερομηνίες που ακούνε παιδιά, γονείς και δάσκαλοι ότι θα κλείσουν οι ψηφιακές τάξεις για να ανοίξουν οι κανονικές.
Και είναι φυσικό να μπερδεύονται οι πάντες και να γίνεται ακόμη πιο προβληματική η έτσι και αλλιώς δύσκολη περίοδος της τηλεκπαίδευσης.
Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου σταθεί και όπου βρεθεί να ζητά από όλους να σταματήσουν να μιλούν με ημερομηνίες, αλλά κάποιοι συνεχίζουν να μην το καταλαβαίνουν και να πετάνε από εδώ και από εκεί… προφητείες.
Σε μία περίοδος που ο εγκλεισμός, όσων τουλάχιστον υπακούουν στα μέτρα, είναι ιδιαίτερα δύσκολος το να γίνεται χειρότερη η ψυχολογία του κόσμου από αυθαίρετα συμπεράσματα για το πότε θα επιστρέψουμε στη κανονικότητα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα.
Και αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο για τα σχολεία αλλά για ολόκληρη τη κοινωνία που δοκιμάζεται από το δεύτερο lockdown.
Τα παιδιά, όμως, που ήταν και τα πιο συνεπή στη τήρηση των μέτρων, δεν θα έπρεπε να έχουν ακόμη ένα άγχος για το πότε και αν θα επιστρέψουν στα σχολεία τους ακούγοντας τις αυθαίρετες εκτιμήσεις γιατρών, δημοσιογράφων και πολιτικών.
Αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι το πώς θα λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεται η τηλεκπαίδευση.
Από εκεί και πέρα όταν και εφόσον μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ιό θα επιστρέψουν και τα παιδιά στις τάξεις τους όπως και όλοι οι υπόλοιποι στις δουλειές τους.
Οι… προφητείες που δεν επιβεβαιώνονται μόνο κακό κάνουν και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα θα είναι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου