Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Διαδικτυακή Ημερίδα: Όψεις και προσεγγίσεις των Χριστουγέννων κατά την Ύστερη Αρχαιότητα και Πρώιμη Βυζαντινή περίοδο

 


 Διαδικτυακή Ημερίδα: Όψεις και προσεγγίσεις των Χριστουγέννων κατά την Ύστερη Αρχαιότητα και Πρώιμη Βυζαντινή περίοδο

1 σχόλιο:

  1. Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας αρνήθηκε να μας πει τη γνώμη του για το «έργο τέχνης» - γκράφιτι επάνω στον ανατολικό τοίχο του Ενιαίου Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) Κισάμου, γκράφιτι που περιλαμβάνει και μια μεγάλου μεγέθους παραποιημένη Βυζαντινή Αγιογραφία, κάτι που λέγεται ότι αποτελεί τουλάχιστον βλασφημία. Για το γκράφιτι αυτό, που λέγεται ότι το περιεχόμενό του προβάλει βασικές δοξασίες του Νεοπαγανισμού, του Σατανισμού, της Γουΐκα (Wicca) και του Δωδεκαθεϊσμού που αποτελούν συνιστώσες της παναίρεσης του Οικουμενισμού, της «Πανθρησκείας. Επίσης, αρνήθηκε να μας πει τη γνώμη του και για το γκράφιτι σε περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Κισάμου, για το οποίο λέγεται ότι απεικονίζει μια βασική δοξασία του Ινδουισμού, το «Νιρβάνα».

    Τα γκράφιτι αυτά είχαν σχεδιαστεί πριν την «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας» που διοργανώθηκε στην Κρήτη 17 με 27 Ιουνίου 2016 στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Τυχαία σύμπτωση;

    Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, θα μπορούσε απλά να μας πει μόνο οτιδήποτε δήλωσε σχετικά με τα συγκεκριμένα γκράφιτι όταν κλήθηκε επίσημα προς αυτό ως ένας από τους Θρησκευτικούς Υπηρεσιακούς παράγοντες της Κισάμου, προκαλώντας έτσι την Αρχειοθέτηση της υπόθεσης (Δικ. ΕΓ816/126), τη διατήρηση των γκράφιτι ανέπαφων έως και σήμερα καθώς και την ατιμωρησία όλων όσων σχετίζονται με τη δημιουργία αυτών των γκράφιτι.

    Για ενημέρωση σχετικά με τα συγκεκριμένα γκράφιτι, μέσω των μηχανών αναζήτησης (π.χ. Google) για: ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΚΙΣΑΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή