Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Λακωνίας: Απόσυρση Υποψηφιοτήτων από εκλογές αιρετών

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                        Σπάρτη 29 Οκτωβρίου 2020

 

Με αίσθημα ευθύνης και υλοποιώντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε. σας ενημερώνουμε ότι αποσύρουμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας για τις εκλογές αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Λακωνίας.

Όλοι οι υποψήφιοι της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας έχουμε καταθέσει ενυπόγραφα αιτήσεις απόσυρσης των υποψηφιοτήτων μας και αποσυρόμαστε από τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΔΕ Λακωνίας, ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου & ΚΥΣΔΕ.

 

Οι λόγοι της απόσυρσης είναι οι ακόλουθοι :

ü Οι συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία εν μέσω πανδημίας, με πολλά σχολεία εκτός λειτουργίας, δημιουργούν αισθήματα ανασφάλειας στους εκπαιδευτικούς και δυσχεραίνουν την επικοινωνία και την ενημέρωση των συναδέλφων.

ü Διαφωνούμε με την επιβολή ως ημέρας εκλογών της ημέρας του Σαββάτου, ημέρα αργίας.

ü Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση ή οποιαδήποτε ενημέρωση κι ενώ είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές για Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο των εκλογών και ορίστηκε να γίνουν Σάββατο, 7 Νοεμβρίου.

ü Προτείνουμε τη διεξαγωγή των εκλογών ημέρα καθημερινή με τα σχολεία σε λειτουργία.

ü Επιθυμούμε να δοθεί παράταση της θητείας των αιρετών, μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες που θα διασφαλίζουν την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών με όλους τους κανόνες υγιεινής και θα πληρούνται στο ακέραιο οι προϋποθέσεις του αδιάβλητου της διαδικασίας.

 

 

Από την Ε.Ε. της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Λακωνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου