Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Η κυβέρνηση δεν άκουσε τους εκπαιδευτικούς

 

Η κυβέρνηση δεν άκουσε τους εκπαιδευτικούς ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ  (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

 Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μέσω συνέντευξης Τύπου που έδωσε έξω από τα Γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚ κ. Γιώργος Καραγιάννης πλαισιωμένος από τον Γενικό Γραμματέα Ένωσης κ. Φώτη Τσιμπούκα και το μέλος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Χρήστο Παπαστάθη. Ειδικότερα, ο κ. Καραγιάννης επισήμανε ότι το περασμένο καλοκαίρι οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των καθηγητών είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι απαιτούνται σειρά παρεμβάσεων στην εκπαίδευση για να ανταπεξέλθει στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Όπως είπε, πριν αρχίσουν τα σχολεία να λειτουργούν δεν έγιναν αναγκαίες προσλήψεις, δεν διαμορφώθηκαν χώροι για ολιγομελή τμήματα (έως 15 μαθητές) και δεν επιμορφώθηκαν, εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι στην τηλεκπαίδευση. Έτσι, υπήρχαν πολυμελή τμήματα με 25 και 27 μαθητές, γεγονός που συνέβαλε στη μετάδοση του κορονοϊού αφού κατεγράφησαν περίπου 5000 κρούσματα, για τα οποία ο κ. Καραγιάννης είπε ότι δεν ασθένησαν όλοι, αλλά η μετάδοση του ιού διευκολύνθηκε. Επίσης, τα ζητήματα που έχουν σχέση με τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και τη διδασκαλία των μαθημάτων μέσω της τηλεκπαίδευσης είναι αρκετά και παραμένουν άλυτα. Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια - είπε - που «ανεβαίνουν» στο διαδίκτυο! Επιπλέον τόνισε - δεν μπορεί να θωρείται δεδομένο για καθηγητές, γονείς και μαθητές ότι διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή για να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση, ενώ η έλλειψη εξοπλισμού για την υποστήριξη της διαδικασίας είναι μεγάλη. Κλείνοντας ο κ. Καραγιάννης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους του για την άριστη δουλειά που κάνουν υπό ελλείψεις και αντίξοες συνθήκες, επισήμανε ότι οι πρόσφατες τηλεκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια ήταν ένα μεγάλο φιάσκο για το Υπουργείο Παιδείας και δήλωσε πως η ΕΛΜΕΚ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου