Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Μετεγγραφές φοιτητών: Πότε ξεκινούν και ποιοι είναι οι νέοι όροι


Έχοντας ολοκληρωθεί οι εγγραφές των φοιτητών σε όλα τα πανεπιστήμια και τι σχολές, όλοι αναμένουν την έναρξη των αιτήσεων για τις μετεγγραφές.

Μετά την τελευταία  νομοθετική πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραμέως οι όροι και οι προϋποθέσεις έχουν ανατραπεί και έχει προστεθεί εκτός από τα οικονομικά κριτήρια και η μοριοδότηση ως κριτήριο για τη μετεγγραφή ενός φοιτητή.

Το νέο σύστημα μετεγγραφών θα εφαρμοστεί λοιπόν για πρώτη φορά τώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αναμένεται να ξεκινήσουν ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφή στις Πανεπιστημιακές σχολές το τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Οκτωβρίου.

Η “βάση μετεγγραφής” πού εφαρμόζεται για πρώτη φορά  καθιστά δυσκολότερη τη μετακίνηση των φοιτητών από το ένα πανεπιστήμιο στο άλλο.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι οι ακόλουθοι:

  1. Πρώτος Όρος παραμένουν τα οικονομικά κριτήρια και το εισόδημα του φοιτητή. “Ατομικό εισόδημα” του φοιτητή  είναι ο μέσος όρος των τριών τελευταίων Οικονομικών ετών  του φορολογητέου εισοδήματος του αιτούντος φοιτητή.
  2. “ Βάση μετεγγραφής” είναι ο αριθμός των μορίων ο οποίος προκύπτει από τον αριθμό των μορίων τις βάσεις εισαγωγής κάθε πανεπιστημιακής σχολής αφού αφαιρεθούν 2.750  μόρια.
  3. Δεν δικαιούνται μετεγγραφής όσοι έχουν υπερβεί τον ανώτατο χρόνο σπουδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου