Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ» «ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΙ»

 


Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ»  «ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΙ»

   Αγαπητές  συναδέλφισσες  και αγαπητοί  συνάδελφοι,

   Ιστορικές στιγμές βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας. Ιδρύθηκαν (πίσω-πίσω) οι ΑΔΗΚ!! (κάποια σχέση άραγε με τη ΔΗΑΝΑ του Στεφανόπουλου;)

   Ιδρύθηκαν οι «ακηδεμόνευτοι» με ένα και μοναδικό κηδεμόνα τους, τον Κοντσιώτη Κωνσταντίνο, τέως μέλος της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας.

  Με μία ιδρυτική διακήρυξη μισής!! σελίδας, ο κηδεμόνας των «ακηδεμόνευτων» επισημοποίησε τη διασπαστική  παράταξη που εδώ και μήνες (ίσως και χρόνια) ονειρεύονταν.

   Αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε (και πιθανόν όχι για τελευταία φορά, λόγω της ανάγκης του για δημοσιότητα)  με τον κηδεμόνα των «ακηδεμόνευτων» (τον ιδιοκτήτη δηλαδή της «νέας» παράταξης), διότι αφενός έχει εκστομίσει και δημοσιεύσει τις μύριες όσες ύβρεις προς πάσα κατεύθυνση και αφετέρου έχουν ενδιαφέρον κάποια  πομπώδη μέρη της διακήρυξής του.

  Λέει: «Υπηρετούμε τον κλάδο ανιδιοτελώς επί δύο και πλέον δεκαετίες και δεν εξαργυρώσαμε τη συνδικαλιστική δράση μας ούτε με αξιώματα και θέσεις ούτε με αναρρίχηση στη διοικητική ιεραρχία».

Μάλιστα! Πολύ καλός στη θεωρία ο κηδεμόνας αλλά κόβεται στην πράξη!

·         Ποιος κατέχει, κ. κηδεμόνα, τη θέση του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας επί 16 (δεκαέξι) συναπτά έτη; Είναι δυνατόν να μιλάς  στη διακήρυξή σου για «επαγγελματίες συνδικαλιστές», εσύ που τιμήθηκες από την παράταξη σου, που τώρα προδίδεις, όσο λίγοι (μην μας πεις το ανέκδοτο πως σε τιμά ο κόσμος και σού είναι δύσκολο να αφήσεις την καρέκλα σου); Τι σόι «αξία» είναι αυτή ,όταν συνεχίζεις να κατέχεις αξίωμα αιρετού αυθαίρετα , με τις ψήφους της ΔΑΚΕ και όχι του αντάρτικού σου;  Παρεμπιπτόντως, κ. κηδεμόνα,  την στιγμή που ΟΛΕΣ οι παρατάξεις (απόφαση ΟΛΜΕ 15/10/2020 και τοπικής ΕΛΜΕ) αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους από τις εκλογές για τα Υ.Σ., εσύ ζητάς την 20/10/2020! , με ανακοίνωση μέσω της ιδιόκτητης παράταξής σου (λες κι οι συνάδελφοι δεν έχουν άλλη έγνοια αυτή την δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα), ψήφο για το ΠΥΣΔΕ!! Γλυκιά η καρέκλα κ. κηδεμόνα! Οι φωνές από το εσωτερικό σου θα εισακουστούν ή για μία ακόμα φορά, θα εφαρμόσεις το «δημοκρατικό σου» δόγμα «αποφασίζω και διατάζω»; Με τί αριθμό πρωτοκόλλου θα αποφασίσει η «συντονιστική» του εαυτού σου;  Μήπως προβλέπεται κυβίστηση;

·         Πόσοι, κ. κηδεμόνα, από το ψηφοδέλτιό σου (βουβοί συνοδοιπόροι) έχουν τιμηθεί, όλα τα χρόνια που αναφέρετε, με την ψήφο των φίλων της ΔΑΚΕ και εκλέχτηκαν στην ΕΛΜΕ μας (ειδικά ο πλέον βουβός συνοδοιπόρος σου στο αξίωμα του προέδρου της)  ή αναπληρωτές σου στο ΠΥΣΔΕ;

·         Γνωρίζουν όλοι από την ιδιόκτητη παράταξή σου ,κ. κηδεμόνα, τη σφοδρή επιθυμία σου να γίνεις Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (με διόλου ευκαταφρόνητο επίδομα –εδώ κολλάει το «ανιδιοτελή προσφορά» της διακήρυξής σου) και πως έβαλες λυτούς και δεμένους (και βουλευτές της ΝΔ φυσικά –εδώ κολλάει το «ακομμάτιστο συνδικαλισμό» της διακήρυξής σου) για να επιτύχεις το στόχο σου; Εκτιμούμε πως θα το επιδιώξεις και για τρίτη φορά!!  (για το καλό της Εκπαίδευσης βεβαίως- βεβαίως).

 

   Κανένα αξίωμα, καμία θέση και ουδεμία επιθυμία λοιπόν για αναρρίχηση στη διοικητική ιεραρχία κ. κηδεμόνα. Μας μπερδεύεις με τις περιβόητες «αρχές» σου.

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,

   Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας προτίμησε όλο το χρονικό διάστημα που ο κηδεμόνας των «ακηδεμόνευτων» είχε χάσει την ψυχραιμία του, να μην ασχοληθεί μαζί του, καθώς σεβάστηκε την ηλικία του και την οποιαδήποτε προσφορά του, (σε μια ΔΑΚΕ  που ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ σημειώνει παντού νίκες και οι αιρετοί της τιμούν, με τη σειρά τους, τη μόνη μη αριστερή παράταξη).

Η  ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας δικαιώνεται  πλήρως διότι προέβλεψε:

·         τον πόλεμο που θα δέχονταν από τον κηδεμόνα των  «ακηδεμόνευτων», ο οποίος θεώρησε πως έχασε την ιδιοκτησία του

·         την προσπάθεια κάποιων που από τον καναπέ του σπιτιού τους επέλεξαν να αναδειχτούν  γκεστ σταρ της εκπαιδευτικής ειδησεογραφίας  και έχοντας υποτίθεται πυροσβεστική διάθεση, εκτός του να αυτοθαυμάζονται , θα αναδεικνύονταν στους μεγαλύτερους εμπρηστές  και συκοφάντες.

·         τις ύβρεις και το δηλητήριο  με το οποίο θα πότιζαν τη μεγάλη και ιστορική παράταξη της ΔΑΚΕ ΔΕ και τα στελέχη της (για τους «ακηδεμόνευτους» του μέγα κηδεμόνα ,όποιος στηρίζει τις αρχές και τις θέσεις της ΔΑΚΕ ΔΕ είναι κηδεμονευόμενος).

·         πως δεν θα μπορούσαν να χωνέψουν με τίποτα ότι η εκλεγμένη με τις πλέον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ (εγγραφές μεγάλου αριθμού μελών και εκλογές, για πρώτη φορά, βάσει του κανονισμού λειτουργίας της ΔΑΚΕ ΔΕ, παρά τον εκφοβισμό και τους τραμπουκισμούς του κηδεμόνα)  Τοπική Επιτροπή, θα ήταν με τη συνεχή και συνεπή παρουσία της (στα πεζοδρόμια, στους δρόμους, στις απεργίες, στα σχολεία  και στις Γενικές Συνελεύσεις) στην πρωτοπορία των συνδικαλιστικών αγώνων. Δυστυχώς οι  λαλίστατοι ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ - «πυροσβέστες»  ήταν και είναι εξαφανισμένοι.

 

·         πως Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τους στόχος πλέον, κατά δήλωση του κηδεμόνα, θα είναι να προξενήσουν τη μέγιστη δυνατή ζημιά στην ΔΑΚΕ. Σε Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου ψηφίζουν ότι ακριβώς οι ΣΥΝΕΚ (2)!  Όπως δηλαδή λειτουργούν ακόμα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ μας, έχοντας  μπλοκάρει ακόμη και τη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας (δεν μπορεί να πάρει τα χρήματα, που δικαιούται, η οικογένεια θανούσας συναδέλφου εδώ και οκτώ μήνες!! Ντροπή τους). Ο κ. Νταφούλης Γεώργιος (εκ των ιδρυτών του Ταμείου και μέλος πια των «ακηδεμόνευτων») ξέχασε προφανώς να το αναφέρει στις δύο εντυπωσιακές δημοσιογραφικές του εμφανίσεις.  Δεν τον κατηγορούμε. Οι «αρχές»  και οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Το αντιλαμβανόμαστε όλοι.

    Όπως γίνεται αντιληπτό ουδεμία έκπληξη μας προκαλούσαν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα παραπάνω ευτράπελα .

   Το μόνο όμως που έχουν καταφέρει οι συκοφάντες και οι υβριστές, και τους ευχαριστούμε για αυτό, είναι να ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΟΥΝ  και να ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ, στο μέγιστο βαθμό, τα υγιή στελέχη της παράταξης τα οποία γύρισαν την πλάτη σε όσους επιβουλεύονται αυτήν  και τα θεσμικά της όργανα (Ε.Ε. ΔΑΚΕ Δ.Ε και Τ.Ε ΔΑΚΕ Ν .Λάρισας). Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ έχει πλέον στελεχωθεί με έμπειρα αλλά και πολλά νέα πρόσωπα, τα οποία θα προσφέρουν μια διαφορετική , σύγχρονη αλλά και ρεαλιστική αποτύπωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας και θα συμβάλουν με ειλικρίνεια και εντιμότητα στην επίλυσή τους.

     Διαβεβαιώνουμε τα μέλη, τους φίλους και όλους όσοι διαχρονικά στηρίζουν την ΔΑΚΕ, πως η Τ.Ε της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας είναι δυνατή και ενωμένη. Λειτουργεί θεσμικά, συλλογικά και δημοκρατικά όσο ποτέ άλλοτε.

 Τους διαβεβαιώνουμε πως η περιπέτεια που πέρασε η πλέον δημοκρατική  παράταξη το τελευταίο χρονικό διάστημα έληξε και η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας θα συνεχίσει ,όπως πάντα πράττει και όπως συμβαίνει και πανελλαδικά, να είναι η μόνη ρεαλιστική και ειλικρινής φωνή που στηρίζει τον εκπαιδευτικό και το λειτούργημά του.

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,

   Οι συναγωνιστές που εκπροσωπούν επάξια την παράταξη της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ ,παρά τον αήθη πόλεμο και τα πρωτόγνωρα  εμπόδια που συναντούν συνεχώς στο να επιτελούν  το συνδικαλιστικό τους καθήκον, θα συνεχίσουν να τιμούν στο ακέραιο την ψήφο των συναδέλφων και να αδιαφορούν για τον θρασύ απεγνωσμένο λασπολόγο κηδεμόνα, ο οποίος βρισκόμενος σε πλήρες αδιέξοδο  τολμά και προσάπτει  μόνο στους τρεις συναδέλφους  της ΔΑΚΕ ( σε οικογενειάρχες πραγματικά ανιδιοτελείς συναγωνιστές) αήθεις μομφές  για δήθεν ιδιοτέλεια (εξασφάλιση απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ κλπ). Γιατί άραγε ο κ. κηδεμόνας, δεν λέει τα ίδια και για τους αποσπασμένους συναδέλφους  των ΣΥΝΕΚ(2) ή των Παρεμβάσεων ;

   Έχουμε λοιπόν και λέμε:

  1. Φούντας Θανάσης (προεδρεύων ΔΣ)  : από το 2004 στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ , π. πρόεδρος της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας,  σύζυγος στρατιωτικού ο οποίος αποσπάται  ούτως ή άλλως κατά προτεραιότητα στο νομό Λάρισας  (ατύχησε ο κηδεμόνας!)
  2. Μπατσίλα  Δάφνη (μέλος ΔΣ): αποσπάται σε φορέα του ΥΠΑΙΘ και όχι από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (κ. κηδεμόνα ουδεμία σχέση πάλι !)
  3. Κωστόπουλος Κώστας (μέλος ΔΣ) :γιος του αείμνηστου αγωνιστή συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Δημήτρη Κωστόπουλου. Εκτίθεται στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ καθηγητών ν .Λάρισας  ΑΠΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ! (ο κηδεμόνας εκτιμά προφανώς πως ο Κ. Κωστόπουλος ήλπιζε  να τον διορίσει η ΔΑΚΕ !!)

   Οι άξιοι εκπρόσωποι της παράταξης στην ΕΛΜΕ (Φούντας Θανάσης,  Μπατσίλα  Δάφνη και Κωστόπουλος Κώστας) παρά τον καθημερινό αήθη πόλεμο  που δέχονται  από «ακηδεμόνευτους»  και συνοδοιπόρους, δεν πρόκειται να πτοηθούν. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται  και  να υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα του μάχιμου καθηγητή και των μαθητών μας.

   Θα είναι πάντα δίπλα τους.

  Υ.Γ.(1) : Ζητάμε συγνώμη από τους συναδέλφους που τους κουράσαμε με τον κηδεμόνα και τους «ακηδεμόνευτους». Δεν επιθυμούμε όμως η σιωπή και η ,κατ΄ επιλογή έως τώρα, αδιαφορία της ΔΑΚΕ για τα λεγόμενά τους να εκληφθεί ως αδυναμία. Χρέος μας είναι η ενημέρωσή των συναδέλφων  και η προφύλαξή τους από παντός τύπου «ανιδιοτελείς».

   Υ.Γ.(2): Κουίζ προς «ακηδεμόνευτους»: ΄΄Συνδιασμός΄΄ ή ΄΄Συνδυασμός΄΄; (γελούσαν και τα τσιμέντα της ΔΔΕ τη μέρα κατάθεσης του ψηφοδελτίου τους).

   Υ.Γ.(3): Το μόνο σίγουρο είναι πως θα επανέλθουμε σύντομα. Πού να κρατηθεί ο κηδεμόνας!

«Ουδ’ υφ’ ενός φιλέεσθαι ο φιλέων μηδένα» (Δημόκριτος)

 

 

Λάρισα, 24/10/2020

 

Τ.Ε.  ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου