Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία!


Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής έχει συμπαρασύρει και τη λειτουργία των σχολείων, με τη συντριπτική πλειοψηφία κρουσμάτων κορονοϊού να εντοπίζονται σε μονάδες της περιοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από τα 123 σχολεία σε όλη τη χώρα στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα, τα 93 εντοπίζονται στην Αττική. Η λίστα πάντως ανανεώνεται καθημερινά, με όλο και περισσότερα σχολεία.

Η διαχείριση των κρουσμάτων μέχρι στιγμής δεν έχει προκαλέσει αρρυθμίες στη λειτουργία των σχολείων, με τις αποφάσεις των διευθυντών Εκπαίδευσης, που είναι αρμόδιοι, να αφορούν κυρίως την αναστολή λειτουργίας τμημάτων.

Από το σύνολο των σχολείων στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα, μόλις στα 10 έχει ανασταλεί η λειτουργία ολόκληρη της σχολικής μονάδας. Η αναστολή αφορά περίπου 10 μέρες, με επανεξέταση της κατάστασης, δεδομένου και του επιδημιολογικού φορτίου.

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων στα σχολεία καλύπτει πλήθος περιοχών στην Αττική, ενώ τμήματα έχουν κλείσει μεταξύ άλλων στη Θεσσαλονίκη, στα Τρίκαλα, στην Κατερίνη και στις Σέρρες.

Από σημερινό δημοσίευμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου