Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ούτε οι μισοί από τους φοιτητές που έκαναν αίτηση δεν θα πάρουν μετεγγραφή



Ούτε οι μισοί από τους φοιτητές που έκαναν αίτηση για μετεγγραφή πρόκειται να τη λάβουν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνοντας χτες το απόγευμα τα αποτελέσματα της επιλογής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο, υποβλήθηκαν 12.318 αιτήσεις, από τις οποίες έγιναν δεκτές και εξετάστηκαν οι 11.762 (οι υπόλοιπες 556 αιτήσεις υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους μετεγγραφής) και οι επιτυχόντες ανέρχονται στους 5.169, δηλαδή ποσοστό 44%.
Το υπόλοιπο 56% αντιστοιχεί σε χιλιάδες παιδιά που δυσκολεύονται να σπουδάσουν μακριά από τα
σπίτια τους πληρώνοντας στέγη, τροφή, μετακίνηση και όσα δικαιούνται, στερούμενα ουσιαστικά την πρόσβαση στη μόρφωση. Από την πλευρά του, το υπουργείο προτιμά να αναδείξει πως οι μετεγγραφές για πρώτη φορά δημοσιοποιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα...
Ενστάσεις - αιτήσεις θεραπείας μπορούν να υποβληθούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής από τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη έως και την Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2016, ενώ οι εισαχθέντες με την κατηγορία των παθήσεων (ποσοστό 5%) μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής από τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη έως και την Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή με τους κωδικούς με τους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους μέσω του σχετικού συνδέσμου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου