Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Στο νοσοκομείο με έμφραγμα η Μαριέττα Γιαννάκου

Στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός νοσηλεύεται έπειτα από έμφραγμα το οποίο υπέστη το απόγευμα του Σαββάτου, η πρώην υπουργός Παιδείας και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου.
Η κυρία Γιαννάκου υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική και παραμένει διασωληνωμένη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, με την κατάστασή της να κρίνεται σταθερή.
Η πρώην υπουργός έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν προβλήματα υγείας τα οποία ξεπέρασε.
H Μαριέττα έχει γεννηθεί στο Γεράκι Λακωνίας, ένα χωριό 2.000 κατοίκων, 38 χλμ. έξω από τη Σπάρτη. Η μητέρα της ήταν εκπαιδευτικός και ο πατέρας της διηύθυνε το τοπικό γραφείο του ΟΤΕ
και του ταχυδρομείου.
Το 1975 ορίζεται Γενική Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., το 1977 μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., το 1979 μέλος της Διοικούσης Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και το 1981-1982 Οργανωτική Σύμβουλος του Προέδρου του Κόμματος.
Η πορεία της στην πολιτική είναι συνεχώς ανοδική. Το 1984 γίνεται ευρωβουλευτής, το 1989 τίθεται επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, το 1990 ορίζεται Υπουργός Υγείας και το 2004 Υπουργός Παιδείας. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπηρέτησε τέσσερις φορές μέχρι σήμερα: Δύο πλήρεις θητείες (1984-89 και 2009-14) και δύο που διεκόπησαν επειδή κλήθηκε να υπηρετήσει σε δημόσιες θέσεις στην Ελλάδα (ως βουλευτής και Υπουργός). Λεπτομέρειες για την πλούσια δράση της σχετικά με θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη Ελλάδα και την Ευρώπη αναφέρονται σε άλλες ενότητες (π.χ. Η δράση μου, Η πολιτική μου δράση). Θεμελιώδεις αρχές που κατευθύνουν ην πολιτική της σκέψη είναι η συμβολή της ευρωπαϊκής ενοποίησης στην εμπέδωση της ειρήνης, της δημοκρατίας και της προόδου στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, και βεβαίως στην Ελλάδα, η διαμόρφωση αποτελεσματικότερων πολιτικών, η συνοχή και αλληλεγγύη των κρατών της ΕΕ και η δημοκρατική λειτουργία των οργάνων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου