Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Αλλαγές στις αρμοδιότητες της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας

Τροποποίηση απόφασης ανάθεσης αρμοδιοτήτων στην Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Αθανασία Αναγνωστοπούλου.
Άρθρο 1
«α) από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης, με το σύνολο των Διευθύνσεων και των Τμημάτων που υπάγονται σ’ αυτή».
Άρθρο 2
Το άρθρο 2 της Υ27/08.10.2015 απόφασης του Πρωθυπουργού αντικαθίσταται ως εξής:

«Στις κατά το άρθρο 1 αρμοδιότητες περιλαμβάνονται:
α) οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες,
β) η νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία ασκείται από κοινού με τον Υπουργό,
γ) η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων,
δ) η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα,
ε) η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς,
στ) ο διορισμός των διοικήσεων όλων των εποπτευόμενων φορέων, νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και αποκεντρωμένων δημόσιων υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμοδιότητας της.
Η αρμοδιότητα της παρούσας περίπτωσης ασκείται από κοινού με τον Υπουργό, εκτός των κάτωθι περιπτώσεων, στις οποίες ασκείται αποκλειστικά από την Αναπληρώτρια Υπουργό:
Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 4009/2011 καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που ανήκουν σε αυτά.
Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της Χώρας και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που ανήκουν σε αυτές.
Ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).
Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.),
ζ) η υποβολή ερωτημάτων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και η αποδοχή και έγκριση πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για θέματα της αρμοδιότητάς της,
η) η εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς, για θέματα της αρμοδιότητάς της,
θ) ο διορισμός, η πρόσληψη, η απόσπαση, η μετάταξη και η τοποθέτηση του κάθε φύσης και σχέσης εργασίας προσωπικού των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου αρμοδιότητας της, καθώς και άλλο θέμα που συνδέεται με την υπηρεσιακή σχέση και κατάσταση του προσωπικού αυτού και των οργάνων διοίκησης των ως άνω νομικών προσώπων».
Άρθρο 3
Το άρθρο 3 της Υ27/8.10.2015 απόφασης του Πρωθυπουργού αντικαθίσταται ως εξής: «Από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται με το άρθρο 1 εξαιρούνται και παραμένουν στον Υπουργό:
Ο προσδιορισμός της πολιτικής του Υπουργείου στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών κυβερνητικών οργάνων καθώς και ο συντονισμός της εφαρμογής της πολιτικής αυτής».
Άρθρο 4
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου