Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ





Πέμπτη 3.9.2015





«Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Τους λέμε: Ελάτε μαζί μας! Ελάτε να συναντηθούμε στο σταυροδρόμι που μας οδηγεί στην
ανάπτυξη!»
                                                                                    Βαγγέλης Μεϊμαράκης

 




Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η χώρα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα βυθιστεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα.

 
Τα προβλήματα είναι μπροστά μας.

Ο κίνδυνος ΔΕΝ έχει περάσει. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Τα προβλήματα είναι μπροστά μας. Δεν λύθηκαν, αντίθετα οξύνθηκαν. Αποδείχτηκε ότι δεν λύνονται με ευχολόγια, με ψέματα, με πορείες και με δημοψηφίσματα. Λύνονται με σταθερότητα, συνεργασία, σχέδιο και δουλειά. Με ειλικρίνεια και προοπτική.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά, με ενωμένους όλους τους Έλληνες. Να μην αφήσουμε την Πατρίδα μας να γυρίσει πίσω στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα.

Γιατί είμαστε η πολιτική δύναμη που βάζει πάνω από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον το συμφέρον της Πατρίδας και του Έθνους, το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον,.

Η Νέα Δημοκρατία έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την κράτησε στην Ευρωζώνη, σηκώνοντας τεράστιο πολιτικό κόστος. Αποδείξαμε ότι είμαστε η δύναμη της ευθύνης και της συνέπειας.

 
Μια παράταξη ευρωπαϊκή, πατριωτική, κοινωνική, πολυσυλλεκτική. 
 
Ο κ. Τσίπρας είπε πολλά και μεγάλα ψέματα στον ελληνικό λαό.
 
Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Έταξε λαγούς με πετραχήλια για να του υφαρπάξει την ψήφο. Υποσχέθηκε στους Έλληνες μεταξύ άλλων:
 
  • Κατάργηση των μνημονίων
  • λιγότερους φόρους για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα 
  • κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
  • προστασία στις τραπεζικές συναλλαγές
  • εφαρμογή του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης
  • επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ 
  • 13η σύνταξη στους συνταξιούχους
  • εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο

Όμως δεν έκανε πράξη καμία υπόσχεσή του.
 
Δεν υλοποίησε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Δεν έσκισε το Μνημόνιο όπως υποσχέθηκε. Αντίθετα έφερε ένα νέο, επαχθέστερο Μνημόνιο.

Φόρτωσε με νέα βάρη τη χώρα και τους πολίτες, με νέα χρέη περίπου €90 δις. Αύξησε τη φορολογία σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, στους αγρότες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Έσυρε τη χώρα στα όρια της εξόδου από την Ευρώπη, στις κλειστές τράπεζες και τα capital controls. Αύξησε την ανεργία. Επιβάρυνε με την αύξηση του ΦΠΑ το καλάθι της νοικοκυράς. Η ελληνική οικονομία κατρακυλά στην ύφεση, επέστρεψε στα ελλείμματαπάγωσε κάθε επένδυση. Αλλά δεν είναι μόνον η οικονομία. Σε επτά μήνες τα πράγματα έγιναν χειρότερα στην Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια, το Μεταναστευτικό.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας απέδειξε την απειρία και την ανεπάρκειά του. Στην πορεία, απέδειξε την ασυνέπεια και την αναξιοπιστία του. Λίγο πριν φύγει από την κυβέρνηση, απέδειξε την αλαζονεία του και την καθεστωτική νοοτροπία που τον χαρακτηρίζει. Αποδεικνύει τώρα πως δεν κατάλαβε τίποτα από όσα έγιναν.

Ποτέ, κανένας Πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό, σε τόσο λίγο καιρό.

Ποτέ, κανένας πολιτικός δεν είπε τόσα ψέματα σε τόσο λίγους μήνες. Και ρωτάμε: αυτό είναι το νέο που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί; Τα ψέματα, ο λαϊκισμός και ο διχαστικός λόγος;

Ο κ. Τσίπρας δεν εκπροσωπεί το νέο. Αποτελεί γνήσιο εκφραστή του παλαιοκομματισμού.

Κανένας Πρωθυπουργός δεν αποδείχθηκε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τόσο πολύ λίγος και τόσο επικίνδυνος για τη χώρα.

 
Μόνο ειλικρίνεια και αλήθειες.

Το κρίσιμο ερώτημα μπροστά στις κάλπες είναι ένα: Τί είναι καλύτερο για τη χώρα; Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνει ότι δεν συνεργάζεται με κανένα ή μια κυβέρνηση με κορμό και βάση τη Νέα Δημοκρατία;

Από τη Νέα Δημοκρατία θα ακούτε μόνο αλήθειες. Δεν πιστεύουμε ότι κυβερνιέται ένας τόπος με ψέματα. Το στοίχημα της Ελλάδας δεν το κερδίζουν η αλαζονεία, ο ατομικισμός, ο εγωκεντρισμός. Δεν το κερδίζουν μαθητευόμενοι μάγοι. Δεν μπορεί να λέει ο κ. Τσίπρας πως δεν συνεργάζεται με κανένα. Το στοίχημα της Ελλάδας μπορούν να το κερδίσουν η γνώση και η εμπειρία. Μπορούν να το κερδίσουν οι συνεργασίες και οι συναινέσεις. Μπορούν να το κερδίσουν η συλλογικότητα και η συνένωση δυνάμεων.

Δεν αρνούμαστε τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Κανένας όμως δεν μπορεί να αρνηθεί τα όσα επιτεύχθηκαν τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια:
 
  • Σταθεροποιήσαμε την οικονομία.
  • Δημιουργήσαμε πρωτογενή πλεονάσματα.
  • Βάλαμε μπροστά τα μεγάλα έργα.
  • Άρχισαν να μειώνονται οι φόροι.
  • Άρχισαν να έρχονται και πάλι επενδύσεις.
  • Είχαμε περάσει σε ρυθμούς ανάπτυξης.
  • Είχαμε περάσει σε σταδιακή μείωση της ανεργίας.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να μοιράσει κάλπικες υποσχέσεις. Δεν πρόκειται να επενδύσει στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Δική μας δέσμευση είναι να χτίσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που θα  αξιοποιεί τη γεωπολιτική θέση της χώρας και  θα κάνει ανταγωνιστικά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

 
Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές.

Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές. Και οι μεγάλες αλλαγές χρειάζονται μεγάλες ομάδες. Χρειάζεται, πρώτα απ’ όλα, πολιτική σταθερότητασυνεργασίαειλικρίνεια και προοπτική. Χρειάζονται σίγουρα και στέρεα βήματα. Χρειάζονται τίμιες συνεννοήσεις. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση συνεργασίας, που θα αξιοποιεί ικανούς και άξιους από ολόκληρη την κοινωνία. Αυτή είναι η επιλογή μας!

 
Το νέο ξεκίνημα της Πατρίδας μας θα στηριχθεί σε τρεις άξονες:

  1. Διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια, με μια νέα Κυβέρνηση, με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.
     
  2. Συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα.
     
  3. Εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η Πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και  της Κοινωνικής Συνοχής.


Λιγότεροι φόροι, Επενδύσεις, Αποτελεσματικό κράτος

Προτεραιότητά μας είναι να πάρει και πάλι μπροστά η πραγματική Οικονομία.

Να πάρουν μπρος οι μηχανές της ανάπτυξης. Να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις δουλειάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι πιστεύουν ότι, για να βγούμε από την κρίση, χρειάζονται περισσότεροι φόροι και διόγκωση του κράτους. Το βλέπουμε στην πράξη, καθώς από τη μια έκαναν προσλήψεις στο Δημόσιο και από την άλλη αύξησαν τους φόρους σε βάρος των αγροτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, της μεσαίας τάξης, του τουρισμού, των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σε πλήρη αντίθεση, η Νέα Δημοκρατία θέλει λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις και αποτελεσματικότερο κράτος. Είναι μια κρίσιμη διαφορά, που αφορά κάθε πολίτη.

 
Οι επιλογές μας για την επόμενη μέρα

Η Ελλάδα χρειάζεται να ανταποκριθεί, άμεσα, στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών. Να ξαναβάλουμε μπροστά την οικονομία και την αγορά που έχουν παγώσει. Να σταματήσουν τα capital controls. Να ξεμπλοκάρουμε και να επισπεύσουμε την απορρόφηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ.  Να χτίσουμε, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, τις προϋποθέσεις για την πλήρη αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ. Να δημιουργήσουμε κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία,  ώστε να γυρίσουν πίσω οι καταθέσεις που έφυγαν, να σταματήσει η φυγή επιχειρήσεων και να ζωντανέψει το ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις.

 
Ο βασικός μας στόχος για την οικονομία και για την κοινωνία είναι: δουλειές, δουλειές, δουλειές.
 
Προτεραιότητά μας είναι να πάρει και πάλι μπροστά η πραγματική οικονομία. Να πάρουν μπρος οι μηχανές της ανάπτυξης. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις δουλειάς. Μόνο έτσι θα μπορούμε να μιλήσουμε για αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Και τα λόγια του αέρα δεν τιμούν,  αλλά εκθέτουν την πολιτική.

Ταυτόχρονα, επιλογή και δέσμευσή μας είναι να προχωρήσουμε στις αλλαγές και την αναδιοργάνωση που χρειάζεται το κράτος, για να είναι φιλικό στον πολίτηΝα μην υπονομεύει, αλλά να στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι πιστεύουν ότι, για να βγούμε από την κρίση, χρειάζονται  περισσότεροι φόροι και διόγκωση του κράτους. Το βλέπουμε στην πράξη, καθώς από τη μια έκαναν προσλήψεις στο Δημόσιο και από την άλλη αύξησαν τους φόρους σε βάρος των αγροτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, της μεσαίας τάξης, του τουρισμού, των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σε πλήρη αντίθεση, η Νέα Δημοκρατία θέλει λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις και αποτελεσματικότερο κράτος. Είναι μια κρίσιμη διάφορα, που αφορά κάθε πολίτη.

Σε πλήρη αντίθεση με όσα είδαμε τον τελευταίο καιρό:
 
  • επιμένουμε στην αναβάθμιση και την άμεση σύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς.
  • Διαφωνούμε με την επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, που άλλωστε δεν συμβαδίζει με την ευρωπαϊκή πρακτική.

Επιμένουμε, ταυτόχρονα, σε μια νέα πολιτική για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Αλλά και σε μία υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική. Με φύλαξη των συνόρων, με ανθρωπισμό, αλλά και διεθνοποίηση του θέματος των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών.

Η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε πολλούς τομείς. Πρώτα απ’ όλα στον τουρισμό, που μπορεί να επεκταθεί, ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο ποιοτικά. Η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα της πολιτιστικής κληρονομιάς και οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε, αναδεικνύοντας τη χώρα σε παγκόσμιο πόλο πολιτισμού και αθλητισμού. Οφείλουμε, παράλληλα, να επενδύσουμε στην Έρευνα και στην Τεχνολογία.

Η Ελλάδα έχει πλεονέκτημα και στην αγροτική παραγωγή. Χρειάζεται και είναι άμεσος στόχος μας να αποτραπεί η φορολογική ασφυξία του αγροτικού κόσμου. Να διασφαλιστεί πως ούτε οι μικροί αγρότες θα καταδικαστούν σε αφανισμό, ούτε οι νέοι αγρότες θα βρουν εμπόδια στο δρόμο για την είσοδό τους στην παραγωγή. Δυστυχώς, η κυβέρνηση που έφυγε έβαλε στο στόχαστρο τον αγροτικό κόσμο. Ταυτόχρονα, όμως, πάγωσε κάθε έργο και κάθε σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης. Ελλάδα δεν είναι μόνο το κέντρο, δεν είναι μόνο η Αθήνα. Είναι η περιφέρεια και η ύπαιθρος. Θέλουμε ισχυρή περιφέρεια και ισχυρό πρωτογενή τομέα. Θέλουμε μια Ελλάδα που παράγει, εξάγει και προοδεύει. Μια Ελλάδα που δεν θα διώχνει τα παιδιά της, αλλά θα δημιουργεί, παντού στη χώρα, θέσεις δουλειάς και ευκαιρίες προκοπής.

 
Κοινωνικό Κράτος

Παράλληλα πρέπει να αναπτύξουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό δίκτυο προστασίας. Το κοινωνικό κράτος είναι προτεραιότητα που απαιτεί πόρους, στόχευση και καλό σχεδιασμό.

 
Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ: Για να ενώσει και όχι για να διχάσει.

Στις δύσκολες ώρες που περνά η Πατρίδα μας, δεν έχουμε περιθώρια αυτοαπομόνωσης. Χρειάζεται μεγάλη εθνική προσπάθεια και σκληρή δουλειά από όλους. Η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί ως μεγάλο και υπεύθυνο κόμμα. Λέμε ναι στη συνεργασία και όχι στο διχασμό. Λέμε ναι στη γνώση και όχι στον ερασιτεχνισμό. Λέμε ναι στην εμπειρία και όχι στον πειραματισμό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ: Για να ενώσει και όχι για να διχάσει. Για να προσθέσει και όχι για να αφαιρέσει. Για να χτίσει και όχι να χαλάσει.

Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει, μόνο με σίγουρα και στέρεα βήματα. Και τα βήματα μπορούμε να τα πετύχουμε όλοι μαζί. Τώρα, είναι η ώρα να πάμε ξανά την Ελλάδα, μπροστά.

 
Για να πετύχουμε απαιτείται μεγάλη Εθνική Προσπάθεια.

Με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου. Με σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες. Κανένας δεν περισσεύει. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού. Κυρίως, κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες. Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες;

Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες.

Το χρωστάμε αυτό σε όλους τους Έλληνες. Πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στις νέες και στους νέους μας.


Γι’ αυτό ξεκινάμε μια νέα πορεία. Για την Ελλάδα της Ευρώπης. Για την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.


Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου