Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΜΕ: Άμεση κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών

   Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
www.olme.gr
e-mail:olme@otenet.gr                Αθήνα, 12/10/2012
                       
                       
ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


   Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει το Υπ. Παιδείας γιατί ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων αφήνει τα σχολεία και τους μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς. Όπως καταγγέλλουν ήδη πολλές ΕΛΜΕ, χιλιάδες κενά υπάρχουν μέχρι σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας στα σχολεία της Β/βάθμιας Εκπ/σης (π.χ. Κυκλάδες, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Δωδεκάνησα, κ.λπ.).
   Το Υπ. Παιδείας επιχειρεί να μειώσει τα κενά με συμπτύξεις τμημάτων και με μετακινήσεις εκπαιδευτικών από περιοχή σε περιοχή, με ό,τι επιπτώσεις αυτό έχει για την εκπαιδευτική διαδικασία.

   Τα κενά που παρουσιάζονται είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής των περικοπών και στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Στην πράξη βέβαια δεν εφαρμόστηκε ούτε η πρόβλεψη για αναλογία 1:5 (προσλήψεις / αποχωρήσεις).
   Το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα δραματικό στα σχολεία όπου απαιτείται μεταφορά των μαθητών (Μουσικά και Καλλιτεχνικά, σχολεία νησιωτικής Ελλάδας, κ.λπ.), γιατί μέχρι σήμερα αυτή δεν έχει διασφαλιστεί.
   Επίσης φαίνεται πως το Υπ. Παιδείας έχει τελείως αποκλείσει από τους διορισμούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ) παρά τα κενά που παρουσιάζονται στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.
   Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απαιτεί την άμεση κάλυψη όλων των κενών εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία της χώρας (αφού προηγηθούν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που ζητούν απόσπαση και δεν έχουν ικανοποιηθεί οι αιτήσεις τους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου