Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

VIDEO: 5.614 «ώπα» έγραψαν τον Βόλο στο Guinness, για το μεγαλύτερο συρτάκι

5.614 «ώπα» έγραψαν τον Βόλο στο Guinness, για το μεγαλύτερο συρτάκι  Δείτε βίντεο
Το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο είναι γεγονός και το χόρεψαν 5.614 Βολιώτες, τη νύχτα της 31ης Αυγούστου του 2012, στην παραλία της πόλης, υπό τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη και του θρυλικού Ζορμπά, καταφέρνοντας να γράψουν τον Βόλο στο βιβλίο Guinness.


Με τις πρόβες πάντως στο Πανθεσσαλικό Στάδιο να έχουν προηγηθεί επιτυχώς πριν μέρες, από το πρωί της Παρασκευής οι εργασίες βρέθηκαν σε πλήρη σε εξέλιξη. Ακολούθησαν τα τελευταία check, η υποδοχή αρκετών λεωφορείων, κυρίως από την υπόλοιπη Θεσσαλία, η διανομή των διαπιστεύσεων στους συμμετέχοντες και σιγά - σιγά ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο πλημμύρισε από Βολιώτες κάθε ηλικίας.

Έτσι συνέβη και λίγα λεπτά μετά τις 21.30 δόθηκε το σύνθημα... 5.614 Βολιώτες, φωνάζοντας «ώπα» και χορεύοντας για 5 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο, έγραψαν τον Βόλο στο Guinness, για το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε λίγα λεπτά πριν τις 22.00 η Βρετανίδα κριτής των βραβείων, παρακολουθώντας πλέον τις αγκαλιές και τα τραγούδια των Βολιωτών αλλά και τα βεγγαλικά που
έκαναν τη νύχτα μέρα στον βολιώτικο ουρανό.

Μεταξύ των 5.614 χορευτών, βρέθηκαν και οι νεανίδες της Εθνικής Ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης με τον προπονητή τους, αφού βρίσκονται ήδη στην πόλη, επ' αφορμή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης, που θα φιλοξενηθεί στον Βόλο.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι επικεφαλής της διοργάνωσης ήταν ο Κώστας Χαλέβας, ως πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, με την συνεργασία υπηρεσιών του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής Αυτοδιοίκησης και την συνδρομή του Απόστολου Αθανασού, ως προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Κατά γενική ομολογία, τέλος, τη νύχτα αυτή θα τη θυμόμαστε κυρίως γιατί είδαμε χιλιάδες Βολιωτών αγκαλιασμένους, σε μία από τις δυσκολότερες συγκυρίες της Ιστορίας, σε μια παραλία κατάμεστη, φεγγαρόλουστη, πρωτίστως όμως διαφορετική.

ΔΕΙΤΕ πλάνα και φωταγραφίες, από το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο, όπως τα κατέγραψε η κάμερα του e-Volos.gr και o φακός του φωτογράφου Γιάννη Κύρου (Foto Flash - Πολυμέρη 71 Γ - 24210 33070):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου