Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΥΠ.ΕΞ : "O ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ"


«Χαστούκι» στα Σκόπια από τη Σόφια, για την επιχειρούμενη οικειοποίηση και πλαστογράφηση μέρους της ελληνικής και βουλγαρικής ιστορίας, από την εθνικιστική κυβέρνηση... 
...του Νίκολα Γκρουέφσκι. Με δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ, τόνισε πως η χώρα του δεν θέλει να μετατρέψει την ιστορία σε … «όργανο μάχης» όπως κάνουν τα Σκόπια. 

«Είμαστε μια χώρα με υψηλή ηθική προοπτική και δεν θέλουμε να μετατρέψουμε την ιστορία σε όργανο μάχης με τους γείτονές μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι είναι και τι δεν είναι βουλγαρικό. Σαφώς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το άγαλμα του Φιλίππου στην Φιλιππούπολη και γνωρίζουμε ότι ο Φίλιππος ήταν Έλληνας, δεν ντρεπόμαστε που στις βουλγαρικές περιοχές βρίσκονται Θρακικά και Ελληνικά ευρήματα, εμείς χαιρόμαστε για αυτά και τα διαφημίζουμε στην Ευρώπη, ως μέρος της συνεισφοράς μας στο παγκόσμιο πολιτισμό», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ.Μλαντένοφ, αποκαλύπτοντας πως η βουλγαρική βουλή θα αποφασίσει για τις «κόκκινες γραμμές» της χώρας του απέναντι στα Σκόπια, που συνεχίζουν να προκαλούν κατά της Αθήνας και της Σόφιας. 

«Όσο για τις «κόκκινες γραμμές», δηλώνουμε ότι αν αισθανόμαστε ή ότι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ζητήματα που είναι κρίσιμα για τη βουλγαρική κοινωνία στα οποία δεν υπάρχει λύση, τότε η υποστήριξή μας είναι υπό όρους», δήλωσε ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ, εννοώντας  την ενσωμάτωση των Σκοπίων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου