Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

" O Nταβούτογλου ο πιο αποτυχημένος τούρκος Υπ.Εξ."


` O Nταβούτογλου ο πιο αποτυχημένος τούρκος Υπ.Εξ.`

Ως πιο αποτυχημένο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας αποκαλεί  τούρκος αρθρογράφος,  τον Αχμέτ Νταβούτογλου , που κυρίως με την κρίση με τη Συρία έχει οδηγήσει την Τουρκία σε σοβαρά αδιέξοδα.
«Ο κύριος Νταβούτογλου είναι ο πιο αποτυχημένος πουργός Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας, αποτυχία του υπουργού δεν είναι πρόβλεψη , είναι μια πραγματικότητα , είναι ξεκάθαρο και έχει μεγέθη της αποτυχίας. Η προσπάθεια του Νταβούτογλου να προκαλέσει κρίση προσφύγων από
τη Συρία και η σιγουριά του για την ανατροπή του καθεστώτος του Άσαντ, κατέρρευσαν στη σύνοδο του ΟΗΕ για τη Συρία.Κανείς δεν δέχθηκε το αίτημα της Άγκυρας για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας» γράφει ο αρθρογράφος Καντρί Γκιουρσέλ στην εφημερίδα Milliyet. Ο τούρκος αρθρογράφος αναφέρει πως η Τουρκία με την εξωτερική πολιτική του Νταβούτογλπυ οδηγήθηκε σε αδιέξοδο με το Ισραήλ, τη Συρία, « μεγεθύνθηκε το Κουρδικό πρόβλημα, απέκτησε Σιίτες εχθρούς με προεκτάσει τρομοκρατικής απειλής» κτλ.
Ο Γκιουρσέλ καταλήγει « δεν υπάρχει το τέλος του δρόμου για τον Νταβούτογλου. Αλλά δεν υπάρχει και δρόμος επιστροφής της πολιτικής του του «στρατηγικού βάθους». Το «τέλος» όπου και να βρίσκεται οδηγείται με τον Νταβούτογλου. Μαζί του οδηγούμαστε όλοι μαζί. Δυστυχώς.» γράφει ο τούρκος αρθρογράφος.
  ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου